МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

 

Ръководството на Сдружение „Здравец - Общинска организация на инвалидите – Копривщица“ на 26 юни направи отчет пред членовете си за отминалата 2019 година. Планирано бе отчетното събрание да се проведе на 10 март тази година, но поради обявеното извънредно  положение, а и защото членовете са с различни заболявания, то беше отложено за по- подходящо време. Форумът беше уважен от председателя на ОбС Любомир Цеков.

 Преди 8 години бе положена основата на неправителствената организация на хората с увреждания. Тогава дружеството е към Съюза на инвалидите в България. По-късно се провежда учредително събрание и се полага началото на сега съществуващото сдружение. Двигател за различните прояви е председателяг Георги Каменаров, който неуморно работи за развитието и утвърждаване на сдружението в обществения живот на възрожденския град.

  Председател на отчетното събрание стана Тодорка Стайкова, а протоколчик Анна Банчева.  Управителният съвет е провел 3 заседания, на които са обсъдени организираните прояви  и осигуряване на средства за поддържане живота на дружеството. Управителният съвет и членовете засвидетелстваха съпричастност към подкрепата на „Аурубис България“ и изпълнителния директор Тим Курт. Не можем да отминем и съдействието на нашата съгражданка Драга Сапунджиева. Дарение получихме и от „Елаците-Мед“ – Мирково с изпълнителен директор инж. Драгомир Драганов за 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, за Коледа и Нова година“, подчерта Георги Каменаров.

 Планирана екскурзия до с. Старосел, Хисаря, Житница, Карлово и Сопот се е осъществи с подкрепата на кметовете на общините Челопеч и Копривщица инж. Алекси Кесяков и Бойка Дюлгярова. Изказана беше сърдечната благодарност на членовете на сдружението за съдействието, оказвано на хората с увреждания от местната власт.

 Отчет на финансовото състояние на организацията направи Дочка Кривиралчева, председател на Контролната комисия. Поздравление към членовете на събранието поднесе председателят на общинския съвет Любомир Цеков, който им пожела вяра, оптимизъм и здраве.

На снимката Георги Каменаров поднася отчетния доклад и гостът Любомир Цеков

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31