МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 6 май – Денят на Свети Георги Победоносец, покровител на колектива на рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед“, с. Мирково, в параклиса, издигнат върху руините на най-стария храм на светеца в региона, бе честван тържествено големият християнски и народен празник Гергьовден. Гости на колектива на дружеството бяха кметове на общини от Средногорието, ръководители на фирми – партньори на предприятието, общински съветници от Мирково и др. Гостите и колеги от компанията поднасяха поздравления за рожден ден на административния директор на „Елаците-Мед“ инж. София Торолова, а за Гергьовден и на именници, които присъстваха на тържеството.    Прочети още...
   |   

Шумно рекламираната акция „Да изчистим България за един ден” не срещна неоходимото разбиране сред жителите на Мирково. Въпреки че общината беше пуснала обява, че ще окаже съдействие на всички граждани,  организации и фирми за почистването на поречието на река Мирковчица, двора на читалище „Христо Ботев” и на зелените площи при чешмата под гарата, желаещи не се явиха.

 

Във фейсбук страницата „Гласът на Мирково” беше публикувана снимка, показваща замърсеното поречие на река Калугерица, но никой не излезе да го почисти, дори авторът на фотографията. Въпреки призивите, непочистени останаха и любимите места за разходка, отдих и почивка, зелените площи, спортните и детските площадки. Единствените, които откликнаха на призива и се включиха в доброволното почистване на района, в който работят, бяха служителките на социалния патронаж, сътрудничещи си с БЧК и три жени, работещи на спортния комплекс. 

Въоръжени с ръкавици, метли, лопати и чували, те съвестно почистиха района около сградите за приготвяне на храна на възрастни и болни хора и игрищата на стадиона. Явно всеки в Мирково разчита на службите по чистотата да направят необходимото и щом като им се плаща, нека да чистят. Похвална е инициативата на други селища, например в с. Зверино, където всички ученици, заедно със своите учители, почистиха района на училището и го подготвиха за предстоящата учебна година.

Смятам, че така на практика се възпитават децата в трудолюбие, отговорност и любов към родното село и мястото, в което прекарваме голяма част от живота си.

 

 

 

Май 2019
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031