МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На  29 ноември в зала „Витоша“ на „Интер Експо Център“,  гр. София, се състоя конференция „Безопасност и здраве при работа 2018 – Добри практики и предизвикателства на превенцията“. Събитието, преминало под патронажа на Министерството на труда и социалната политика, бе организирано от Индустриален клъстер „Средногорие“ с подкрепата на „Аурубис България“, „Асарел-Медет“ и институционалните партньори  Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Асоциация на индустриалния капитал в България и  Българска минно-геоложка камара. Официалното откриване на форума бе уважено от зам.- министъра на труда и социалната политика Лазар Ангелов, Румяна Михайлова – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Евелин Русинов, ръководител направление „Здравословни и безопасни условия на труд“, „Аурубис България“, главния секретар на БТПП Васил Тодоров, д-р Петя Георова, председател на Асоциация по трудова медицина, АИКБ и инж. Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“. Прочети още...
   |   

Шумно рекламираната акция „Да изчистим България за един ден” не срещна неоходимото разбиране сред жителите на Мирково. Въпреки че общината беше пуснала обява, че ще окаже съдействие на всички граждани,  организации и фирми за почистването на поречието на река Мирковчица, двора на читалище „Христо Ботев” и на зелените площи при чешмата под гарата, желаещи не се явиха.

 

Във фейсбук страницата „Гласът на Мирково” беше публикувана снимка, показваща замърсеното поречие на река Калугерица, но никой не излезе да го почисти, дори авторът на фотографията. Въпреки призивите, непочистени останаха и любимите места за разходка, отдих и почивка, зелените площи, спортните и детските площадки. Единствените, които откликнаха на призива и се включиха в доброволното почистване на района, в който работят, бяха служителките на социалния патронаж, сътрудничещи си с БЧК и три жени, работещи на спортния комплекс. 

Въоръжени с ръкавици, метли, лопати и чували, те съвестно почистиха района около сградите за приготвяне на храна на възрастни и болни хора и игрищата на стадиона. Явно всеки в Мирково разчита на службите по чистотата да направят необходимото и щом като им се плаща, нека да чистят. Похвална е инициативата на други селища, например в с. Зверино, където всички ученици, заедно със своите учители, почистиха района на училището и го подготвиха за предстоящата учебна година.

Смятам, че така на практика се възпитават децата в трудолюбие, отговорност и любов към родното село и мястото, в което прекарваме голяма част от живота си.

 

 

 

Декември 2018
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31