МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Трима с наградата „Даскал Тодор Пирдопски“    Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в гр. Пирдоп с празник в прослава на буквите, делото на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий и техните днешни последователи – учителите. За присъстващите жители и гости на града, които в трудната ситуация, уважиха поканата на общинското ръководство, водосвет за здраве и благоденствие на българския народ отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров. Предстоятелят на местния храм отправи благодарствени думи към завещаното ни от двамата Солунски братя и труда на педагозите, които предават словото ни на своите ученици. Отец хаджи Недко пожела здраве и изрази възхвалата на всички българи към труда на медиците, които се борят с Ковид-19. Стих за родната азбука и нейните творци рецитира малката Нелина Кесова.  Приветствие към дейците на просветата и културата и за достиженията на нашата писменост през вековете произнесе кметът на общината Ангел Геров. Той изрази гордостта на българския народ, разпространил сред целия славянски свят азбуката и словото. „От малка България през девети век тръгва писменото слово, за да даде духовна храна на всички славяни, – подчерта г-н Геров. – Двадесет и четвърти май не е само най-светлият български празник, а и най-необикновеният български ден, едничкият, в който общността ни е озарена от трептящия ореол на духовното дело на светите братя Кирил и Методий“ – каза той. Кметът на Община Пирдоп изрази почитта на съвременниците ни към всички, посветили своя труд за укрепване на знанието – учителите, дейците на културата, преподавателите във висшите учебни заведения и научните работници, поети и писатели. Прочети още...
   |   

Тържественото откриване на новата учебна година в ОУ ”Георги Бенковски” Мирково се състоя в двора на училището на 16 септемри.  На него присъстваха много гости, родители, бивши учители и ученици.  Сред официалните лица бяха кметът на общината Цветанка Йотина и общински съветници.  С аплодисменти бяха посрещнати първокласниците,  водени от своята първа учителка – Стоянка Чернева.

Учениците от трети, пети и шести клас изнесоха литературно-музикална програма , приветствие към колектива на учебното заведение поднесе кметът Цветанка Йотина. Тя изтъкна, че материалната база на образованието е първостепенна грижа за общината, затова през миналата година е подменен покривът на училището, а м първия учебен ден от новата 2019 – 2020 учебна година то посреща децата с нова фасада.

 

Ремонтните дейности по сградата продължават и в момента. Грижите за училището, усилията и търпението на учителския колектив доведоха за три години до увеличение на децата от 79 на 106 ученици. За началото на учебните занятия общинската администрация бе подготвила ученическа раничка за всяко  дете. Прочетени бяха получените в училището поздравителни адреси от Милена Дамянова, председател на комисията по образование и наука в Народното събрание, от инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-Мед” и от д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Метълс Челопеч”.

Тържествен водосвет за първия учебен ден беше отслужен от отец Николай Славчев, който поръси със светена вода за здраве всички присъстващи. Новата учебна година бе открита от директора на училището Марианна Горгорова. Тя отбеляза, че децата са в сигурни ръце, защото целият колектив на училището дава всичко от себе си за обучението и възпитанието на учениците.  Т-жа Горгорова заяви, че очаква от родителите взаимно да си помагат за постигане на успех на техните наследници в училището. Съгласно традицията директорът плисна менче с вода и удари първия училищен звънец.

По стара българска традиция, посрещнати с питка и мед, под венец от цветя, всички влязоха в училищната сграда. В класните стаи учениците получиха подаръци и новите си учебници и помагала. Дадени бяха и първите указания от учителите по правилника на вътрешния ред, спазването на безопасните условия на труд в училищната сграда и временната седмична програма. Първият учебен ден премина в много желание за знания, настроение, веселие и игри по класове.

 

 

 

 

Юни 2020
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930