МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  В събота, 13 юни, в залата на Посетителския център в гр. Златица, се проведе изнесено заседание на Управителния съвет на Национално дружество „Традиция“. То бе ръководено от председателя Огнян Маринов, а сред участващите в работата на форума бе почетният председател полк. Станчо Джумалиев.  На заседанието в дискусията по дневния ред от петнадесет точки, се включиха около тридесет членове на родолюбивата и патриотична организация от страната. Сред присъстващите бяха председателите на регионалните клубове „Традиция“ от Копривщица – Донко Мрънков, Мирково – Асен Кренев, които са членове на Управителния съвет, както и Явор Ангелов от Златица. Поздравление към гостите отправи кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, който присъства на част от заседанието на националното ръководство на дружеството. Прочети още...
   |   

В България бабите и дядовците наброяват 2 милиона и 200 хиляди души. Във връзка с Деня на възрастните хора – 1 октомври, в Средногорието се проведоха инициативи на пенсионерските клубове. Времето, в което живеем, налага да обръщаме все по-голямо внимание на тези наши съвременници. Икономическата криза, ниският прираст на населението, желанието на младите да търсят реализация в чужбина, водят до постоянна тенденция на застаряване на обществото. Все повече са селата, в които има само възрастни хора. Така едно от най-големите препятствия, пред което са изправени хората от третата възраст, се оказва самотата.

 

Невъзможността да навестиш приятел поради заболяване или недостатъчни доходи, липсата на човек, с когото да споделяш и разговаряш, е нещо често срещано. Оставени сами на себе си, с болката и тъгата си, те се превръщат в забравени хора, които постепенно угасват в един свят, за който се говори само като статистика покрай поредното преброяване. Старостта е  естествена част от живота на човека и тя трябва да бъде изживяна достойно.

Изразявайки своето уважение и обич към възрастните хора и показвайки им, че не е безразлично към тях, новото ръководство на пенсионерски клуб „Здравец” в Мирково организира честване на 1 октомври в местно заведение. За да отбележат заедно своя празник, там се бяха събрали повече от 60 членове на клуба. От общинската администрация на председателя на клуба Петър Грохчев беше връчен поздравителен адрес и парична сума.

Цонка Бабурова прочете благодарстените думи, отправени към ръководствата на общината и на „Геотехмин” по повод оказаната подкрепа и помощ за проведената наскоро екскурзия за членовете на пенсионерския клуб. За доброто настроение на празнуващите беше осигурена музика, изпълнена от познатия на всички акордеонист Любомир Димитров. Той се представи с много песни от своя богат репертоар, на които се веселиха почитатели на народното творчество и българските хора.

 

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031