МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

На 16 юни в лекторията на читалище „Напредък“ – Пирдоп, Музикален център „Феникс Мюзик“ от гр. София и културната институция организираха Годишен концерт-матине на учениците от Музикалната школа, които завършиха обучението си за 2017 - 2018 година.

Събитието беше посетено от много гости – родители и близки на участниците и любители на класическата музика. Специален гост беше кметът на Община Пирдоп Ангел Геров, придружен от Директор „Производство“ на „Аурубис България“ инж. Димо Кирилов, чийто син също беше част концерта.

 

В матинето взеха участие възпитаници на Музикалната школа от София и от Пирдоп. Като цяло те са 25, но с изяви с двата инструмента се представиха 18 от тях. За любителите на пианото и китарата от филиала в Пирдоп това беше първа учебна година с намерение тя да бъде продължена и през 2018 – 2019.

Ръководителите от Музикалния център бяха горди с представянето на своите ученици – Милен Джуров, преподавател по китара, Николай Пефев на пиано и г-н Езекиев – поп и джаз. Главен организатор на събитието Хриска Кожухарова – директор на МЦ „Феникс Мюзик“ – София. И пианистите, и китаристите, и песенният изпълнител бяха брилянтни и зарадваха многобройната публика с концерт от класически творби на Моцарт, Шопен, Лист и други композитори.

След последното изпълнение кметът Ангел Геров и директорът на Музикалната школа Хриска Кожухаова връчиха удостоверенията на учениците за завършената учебна година. Г-н Геров поздрави талантливите деца, като им пожела изяви на национално и световно ниво. За даровитите музиканти имаше кетъринг от веригата за бързо хранене „Хепи“, а за ръководителите - свежи букети с цветя.

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031