МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

Продължава набирането на финансови средства за лечението на танцьора Симеон Хрисков  от с. Мирково под мотото „Надежда за един от нас”. На 11 юли по инициатива на Камелия Иванова – хореограф на танцови състави в региона, беше организиран благотворителен концерт в читалище „Напредък” гр. Пирдоп. Национален фолклорен ансамбъл „Българе”,  в който участва и Камелия Иванова, сътвори великолепен спектакъл в подкрепа на мирковчанина, който се нуждае от лечение в чужбина.

Концертът се проведе със съдействието на Община Пирдоп и Община Мирково и бе част от празничната програма на Община Пирдоп по случай летния празник на града. Водещата Кристина Петкова запозна присъстващите в салона с целта на набирателската кампания в полза на Симеон. Солистката на ансамбъла Албена Вескова на няколко пъти призова всички да се помолят за възстановяването му, а самата тя изпълни с много професионализъм песни от своя богат репертоар.

 

Танцьорите показаха висок професионализъм във всички танцови композиции, с които те се представиха. Те демонстрираха и съсвем човешка съпричастност към болката на Симеон Хрисков и близките  му и надежда за неговото оздравяване. Фолклористите представиха танци от няколко етнографски области в България – шопска, тракийска, добруджанска, пиринска и северняшка. В благотворителната кампания се включи и човекът-оркестър Веселин Кузмов, който покази виртуозно владеене на седем различни музикални инструмента. С приключването на концерта публиката стана на крака, а Кристина Петкова обяви, че събраната сума е 6480.

От името на Симеон и на семейството му беше прочетено благодарствено писмо до организаторите, присъстващите на спектакъла и жителите на региона. Кметът на Община Пирдоп Ангел Геров поднесе кошница с цветя на участниците от ансамбъл „Българе” и обяви, че дарителската кампания продължва. Накрая своята благодарност към подкрепилите кампанията поднесе и Камелия Иванова. За да няма съмнения в оползотворяването на събраните средства, се дава гласност на всички вносни бележки и суми по дарителската кампания. Така за пореден път много хора изразиха своята съпричастност и готовност да помогнат на Симеон Хрисков.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930