МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

Продължава набирането на финансови средства за лечението на танцьора Симеон Хрисков  от с. Мирково под мотото „Надежда за един от нас”. На 11 юли по инициатива на Камелия Иванова – хореограф на танцови състави в региона, беше организиран благотворителен концерт в читалище „Напредък” гр. Пирдоп. Национален фолклорен ансамбъл „Българе”,  в който участва и Камелия Иванова, сътвори великолепен спектакъл в подкрепа на мирковчанина, който се нуждае от лечение в чужбина.

Концертът се проведе със съдействието на Община Пирдоп и Община Мирково и бе част от празничната програма на Община Пирдоп по случай летния празник на града. Водещата Кристина Петкова запозна присъстващите в салона с целта на набирателската кампания в полза на Симеон. Солистката на ансамбъла Албена Вескова на няколко пъти призова всички да се помолят за възстановяването му, а самата тя изпълни с много професионализъм песни от своя богат репертоар.

 

Танцьорите показаха висок професионализъм във всички танцови композиции, с които те се представиха. Те демонстрираха и съсвем човешка съпричастност към болката на Симеон Хрисков и близките  му и надежда за неговото оздравяване. Фолклористите представиха танци от няколко етнографски области в България – шопска, тракийска, добруджанска, пиринска и северняшка. В благотворителната кампания се включи и човекът-оркестър Веселин Кузмов, който покази виртуозно владеене на седем различни музикални инструмента. С приключването на концерта публиката стана на крака, а Кристина Петкова обяви, че събраната сума е 6480.

От името на Симеон и на семейството му беше прочетено благодарствено писмо до организаторите, присъстващите на спектакъла и жителите на региона. Кметът на Община Пирдоп Ангел Геров поднесе кошница с цветя на участниците от ансамбъл „Българе” и обяви, че дарителската кампания продължва. Накрая своята благодарност към подкрепилите кампанията поднесе и Камелия Иванова. За да няма съмнения в оползотворяването на събраните средства, се дава гласност на всички вносни бележки и суми по дарителската кампания. Така за пореден път много хора изразиха своята съпричастност и готовност да помогнат на Симеон Хрисков.

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031