МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Във вторник – 9 октомври, Община Челопеч бе домакин на делегация на посолството на Кралство Дания у нас, водена от Негово Превъзходителство Сорен Якобсен - посланик на страната в Република България. Инициативата за гостуването е негова и е израз на желанието му да се запознае с кмета на общината инж. Алекси Кесяков и неговия екип, както и с малчуганите от единствената в страната детска градина, носеща името на датския писател на приказки Ханс Кристиян Андерсен. В залата на Община Челопеч, Негово Превъзходителство Сорен Якобсен и придружаващите го служители на посолството разговаряха с инж. Кесяков и председателя на ОбК – инж. Николай Николов. На срещата присъстваха и работещите в общинската администрация. Кметът г-н Кесяков представи икономиката, културната дейност, възможностите на бизнеса за инвестиране в региона и задачите, които изпълнява екипът на ръководената от него община. Той подчерта, че стопанската дейност е зависима от рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, чийто екип е изцяло от български специалисти. Предприятието е едно от най-модерните и иновативни в света, подчерта инж. Алекси Кесяков. Търсят се обаче възможности за привличане на инвеститори и развитие на дейности, които ще гарантират трайна заетост на населението и бъдеще на общината след изчерпване на запасите от руда. Което направи приятно впечатление на госта за намеренията на местната власт да мисли и в перспектива и търси решения за бъдещето на Челопеч. Прочети още...
   |   

На 10 август в с. Чавдар, Неолитен комплекс „Св. Петка“, се състоя церемонията по награждаването на членовете на Клуб „Рицари на дъгата“, учреден по съвместен проект на СУ „Саво Савов“ и библиотеката към читалище „Напредък“ – Пирдоп. Възпитаниците на ръководителките Захарина Бодурова и Росица Чернева посрещнаха в заключителния етап от лятната си работа Стоян Карчинов и Иван Събев от Ордена на бедните рицари от Йерусалим към Ордена на тамплиерите с Командерия „Св. Архангел Михаил“, кмета на Община Пирдоп Ангел Геров, директора на СУ „Саво Савов“ Цвятко Четьов, председателя на Читалищното настоятелство Милена Мачканова. Преди срещата си с децата гостите от Ордена на тимплиерите направиха работно посещение при кмета г-н Геров. На събитието присъстваха роднини и близки на участниците в клуба.

 

Рицарите от Ордена на бедните рицари от Йерусалим се насладиха с видимо удоволствие на развлекателния комплекс и програмата, подготвена от членовете на клуба. Малките рицари на дъгата бяха организирали приятна изненада за всички присъстващи. Председателката Даниела Венкова откри тържествената част с малка поема, посветена на рицарството и слово. Домакините на събитието представиха две пиеси, подготвени за децата на града, по мотиви от приказките „Малкият принц“ и „Леденото кралство“. Димитър Филипов представи програмното стихотворение на членовете на клуба „Рицар на честната дума“.

След спектакъла гостите Стоян Карчинов и Иван Събев, съвместно с кмета Ангел Геров и Милена Мачканова връчиха на новите си приятели и техните ръководители сертификати, с които ги посвещават в званието „Рицар на доброто“ и медали със същия надпис. Всеки малък рицар, получил наградата си, даде обещание да пази чисто своето име и сърце, да живее благородно и да прави добро ежедневно. Децата подариха на гостите си ръчно изработени по време на летните занимания предмети – оригами на водни лилии, поставени в специални подноси, издания на вестниците „Регион“ и „Камбана“, описващи дейностите им, и много хубави усмивки.

Ръководителите на Клуб „Рицари на дъгата от свитата на цар Калоян“ Захаринка Бодурова и Росица Чернева подариха на най-малките му членове по една книжка с български приказки. От името на Община Чавдар малките рицари получиха магнити с изгледи от селото и неолитния комплекс. Официалната част завърши с общи снимки и обещания за нови срещи. Стоян Карчинов и Иван Събев поканиха рицарите на доброто да им гостуват и за участие в нови дейности. След церемонията по връчване на грамотите и медалите децата се насладиха на атракцията на атракционния комплекс „Въжеландия“, а възрастните гости си размениха контакти и обещания за бъдещи съвместни прояви.

 

 

 

Ноември 2018
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930