МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

На 10 август в с. Чавдар, Неолитен комплекс „Св. Петка“, се състоя церемонията по награждаването на членовете на Клуб „Рицари на дъгата“, учреден по съвместен проект на СУ „Саво Савов“ и библиотеката към читалище „Напредък“ – Пирдоп. Възпитаниците на ръководителките Захарина Бодурова и Росица Чернева посрещнаха в заключителния етап от лятната си работа Стоян Карчинов и Иван Събев от Ордена на бедните рицари от Йерусалим към Ордена на тамплиерите с Командерия „Св. Архангел Михаил“, кмета на Община Пирдоп Ангел Геров, директора на СУ „Саво Савов“ Цвятко Четьов, председателя на Читалищното настоятелство Милена Мачканова. Преди срещата си с децата гостите от Ордена на тимплиерите направиха работно посещение при кмета г-н Геров. На събитието присъстваха роднини и близки на участниците в клуба.

 

Рицарите от Ордена на бедните рицари от Йерусалим се насладиха с видимо удоволствие на развлекателния комплекс и програмата, подготвена от членовете на клуба. Малките рицари на дъгата бяха организирали приятна изненада за всички присъстващи. Председателката Даниела Венкова откри тържествената част с малка поема, посветена на рицарството и слово. Домакините на събитието представиха две пиеси, подготвени за децата на града, по мотиви от приказките „Малкият принц“ и „Леденото кралство“. Димитър Филипов представи програмното стихотворение на членовете на клуба „Рицар на честната дума“.

След спектакъла гостите Стоян Карчинов и Иван Събев, съвместно с кмета Ангел Геров и Милена Мачканова връчиха на новите си приятели и техните ръководители сертификати, с които ги посвещават в званието „Рицар на доброто“ и медали със същия надпис. Всеки малък рицар, получил наградата си, даде обещание да пази чисто своето име и сърце, да живее благородно и да прави добро ежедневно. Децата подариха на гостите си ръчно изработени по време на летните занимания предмети – оригами на водни лилии, поставени в специални подноси, издания на вестниците „Регион“ и „Камбана“, описващи дейностите им, и много хубави усмивки.

Ръководителите на Клуб „Рицари на дъгата от свитата на цар Калоян“ Захаринка Бодурова и Росица Чернева подариха на най-малките му членове по една книжка с български приказки. От името на Община Чавдар малките рицари получиха магнити с изгледи от селото и неолитния комплекс. Официалната част завърши с общи снимки и обещания за нови срещи. Стоян Карчинов и Иван Събев поканиха рицарите на доброто да им гостуват и за участие в нови дейности. След церемонията по връчване на грамотите и медалите децата се насладиха на атракцията на атракционния комплекс „Въжеландия“, а възрастните гости си размениха контакти и обещания за бъдещи съвместни прояви.

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031