МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

В гр. Пирдоп на 15 септември само членовете на общинската администрация масово се включиха в акцията „Да изчистим България за един ден“. Под ръководството на кмета Ангел Геров, работещите в местната власт, въоръжени с найлонови торби и ръкавици, събраха натрупаните през летните месеци хартии, битови отпадъци, храсти и други непотребни неща в пространството южно от МБАЛ. От живеещите в района единствено Мая Пеовска се включи в инициативата, а две дами от жилищния комплекс наблизо се погрижиха да почистят прилежащото им пространство.

 

Единични случаи на включили се в акцията жители на града имаше и в квартала при жепе гарата и на ул. „Симеон Сърданов“ при бл. № 2. По традиция активно в „Да почистим България за един ден“ участваха живеещите в блокове 41 и 42 дами. Всеки път, обяви ли се акция за почистване, те се заемат да облагородят района около домовете си и там през цялата година е чисто и уютно.

Паднала от дърветата шума и счупени клони, приготвени за извозване, бяха натрупани и при началното училище. Като цяло, от гр. Пирдоп малко хора се включиха в инициативата за почистване на средата, в която живеем.     

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031