МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Във вторник – 9 октомври, Община Челопеч бе домакин на делегация на посолството на Кралство Дания у нас, водена от Негово Превъзходителство Сорен Якобсен - посланик на страната в Република България. Инициативата за гостуването е негова и е израз на желанието му да се запознае с кмета на общината инж. Алекси Кесяков и неговия екип, както и с малчуганите от единствената в страната детска градина, носеща името на датския писател на приказки Ханс Кристиян Андерсен. В залата на Община Челопеч, Негово Превъзходителство Сорен Якобсен и придружаващите го служители на посолството разговаряха с инж. Кесяков и председателя на ОбК – инж. Николай Николов. На срещата присъстваха и работещите в общинската администрация. Кметът г-н Кесяков представи икономиката, културната дейност, възможностите на бизнеса за инвестиране в региона и задачите, които изпълнява екипът на ръководената от него община. Той подчерта, че стопанската дейност е зависима от рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, чийто екип е изцяло от български специалисти. Предприятието е едно от най-модерните и иновативни в света, подчерта инж. Алекси Кесяков. Търсят се обаче възможности за привличане на инвеститори и развитие на дейности, които ще гарантират трайна заетост на населението и бъдеще на общината след изчерпване на запасите от руда. Което направи приятно впечатление на госта за намеренията на местната власт да мисли и в перспектива и търси решения за бъдещето на Челопеч. Прочети още...
   |   

Във връзка с изпълнение на дейностите по проект „Развитие на социалното предприемачество“, финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, в Община Пирдоп се създаде местно предприятие за реализация на хора с увреждания и в неравностойно положение на пазара на труда. През миналата седмица, за поддържане на зелените площи в общината и за почистване на тротоари, улици и обекти в гр. Пирдоп и с. Душанци, бе осигурена специализирана техника и оборудване, с която наетите 25 работници да изпълняват задълженията си.

 

На 17 септември общината получи специално минитракторче „Викинг“ за косене на тревните площи, 2 бр. моторни резачки „Щил“ за клони, бензинова духалка за листа, моторен трион за рязане на дървета, мотокултиватор, снегорин, бензинов свредел за направа на ями за засаждане на храсти и фиданки, 2 бр. многофункционални бензинови машини „Щил“ за изрязване на храсти и косене. Сред новото оборудване има и две бензинови метачки – машини за засмукване на прах и други отпадъци от улиците, както и два компостера, съобщиха работещи по проекта служители на общината.

По проекта се очаква да бъдат осигурени още дробилки за клони, за да бъде подготвена за компостиране отпадъчната дървесна маса. Мотокултиваторът ще работи основно на разсадника в с. Душанци, а с останалата доставена техника ще се обслужват зелените площи и цветните градинки в град Пирдоп и село Душанци.   

 

 

 

Ноември 2018
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930