МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

Във връзка с изпълнение на дейностите по проект „Развитие на социалното предприемачество“, финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, в Община Пирдоп се създаде местно предприятие за реализация на хора с увреждания и в неравностойно положение на пазара на труда. През миналата седмица, за поддържане на зелените площи в общината и за почистване на тротоари, улици и обекти в гр. Пирдоп и с. Душанци, бе осигурена специализирана техника и оборудване, с която наетите 25 работници да изпълняват задълженията си.

 

На 17 септември общината получи специално минитракторче „Викинг“ за косене на тревните площи, 2 бр. моторни резачки „Щил“ за клони, бензинова духалка за листа, моторен трион за рязане на дървета, мотокултиватор, снегорин, бензинов свредел за направа на ями за засаждане на храсти и фиданки, 2 бр. многофункционални бензинови машини „Щил“ за изрязване на храсти и косене. Сред новото оборудване има и две бензинови метачки – машини за засмукване на прах и други отпадъци от улиците, както и два компостера, съобщиха работещи по проекта служители на общината.

По проекта се очаква да бъдат осигурени още дробилки за клони, за да бъде подготвена за компостиране отпадъчната дървесна маса. Мотокултиваторът ще работи основно на разсадника в с. Душанци, а с останалата доставена техника ще се обслужват зелените площи и цветните градинки в град Пирдоп и село Душанци.   

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031