МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Във връзка с изпълнение на дейностите по проект „Развитие на социалното предприемачество“, финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, в Община Пирдоп се създаде местно предприятие за реализация на хора с увреждания и в неравностойно положение на пазара на труда. През миналата седмица, за поддържане на зелените площи в общината и за почистване на тротоари, улици и обекти в гр. Пирдоп и с. Душанци, бе осигурена специализирана техника и оборудване, с която наетите 25 работници да изпълняват задълженията си.

 

На 17 септември общината получи специално минитракторче „Викинг“ за косене на тревните площи, 2 бр. моторни резачки „Щил“ за клони, бензинова духалка за листа, моторен трион за рязане на дървета, мотокултиватор, снегорин, бензинов свредел за направа на ями за засаждане на храсти и фиданки, 2 бр. многофункционални бензинови машини „Щил“ за изрязване на храсти и косене. Сред новото оборудване има и две бензинови метачки – машини за засмукване на прах и други отпадъци от улиците, както и два компостера, съобщиха работещи по проекта служители на общината.

По проекта се очаква да бъдат осигурени още дробилки за клони, за да бъде подготвена за компостиране отпадъчната дървесна маса. Мотокултиваторът ще работи основно на разсадника в с. Душанци, а с останалата доставена техника ще се обслужват зелените площи и цветните градинки в град Пирдоп и село Душанци.   

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031