МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

На 7 март, в навечерието на празника на жената, децата от подготвителната група на Детска градина “Слънце” в гр. Златица, изненадаха и зарадваха своите майки и многото си гости с великолепния си спектакъл “Пеперудена магия”. Под ръководството на своите учители – Нели Тодорова и Елена Муховска, която само от месец и половина е педагог детското заведение, малчуганите показаха своята талант на малки актьори и изпълнители на песни.

 

В основата на спектакъла бе преобразяването на една малка и тромава гъсеница от гората, която никой не иска да има за приятел, в красива и привличаща всички прекрасна пеперуда. Със стихове, песни и танци децата показаха на родителите си, че чудеса могат да се случват не само в приказките и драматизациите. А изненадата за майките бе пълна, когато техните наследници им подариха специално подготвените вазички с цветя за предстоящия празник. С аплодисменти бяха възнаградени всички изпълнители, представили се в ролята на Слънцето, цветята, калинките и членовете на детската рок-група, показали сценично майсторство досущ като най-известните музиканти.

Поздравления към малките актьори отправиха директорът на Детска градина “Слънце” Красимира Петелова и секретарят на Община Златица Теодора Петрова. А за финал на тържеството една от майките се бе погрижила за всички изпълнители да има вкусни лакомства. Родители и малчугани отрупаха с цветя своите ръководители по случай 8-ми март и за чудесната хореография на спектакъла “Пеперудена магия”.    

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930