МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 4 октомври в Община Чавдар бе направена първа копка за изпълнението на проект за изграждане на физкултурен салон към Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото. На церемонията присъстваха ученици от учебното заведение и техните преподаватели, служители в общинската администрация, настоящият кмет Пенчо Геров, кандидатът за кмет на предстоящите избори Григор Даулов и кандидати от листата за съветници на Коалиция „БСП за България“, представители на фирмата – изпълнител, жители на Чавдар. Кметът г-н Геров пожела на бъдещите стопани на спортното съоръжение – възпитаниците на учебното заведение, когато то бъде завършено, да играят в него на воля, за да са здрави за радост на близките си, и да покажат, че в село Чавдар има много млади спори таланти. Прочети още...
   |   

Малчуганите от Група „Мечо Пух“ на Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“ в гр. Златица, с ръководители Нели Божинова и Мария Стоянова, предадоха на 18 април на представители на Инър Уйл Клуб – Пирдоп четиринадесет големи пластмасови туби, пълни с капачки, в подкрепа на тяхната инициатива „Пресичай безопасно с Боби и Кели“.

Идеята им да започнат събирането на пластмасовите отпадъци се зародила на 21 ноември миналата година – Денят на християнското семейство. А по намеренията на децата да се оползотворят вторично ненужните вече капачки, се запалили и родителите им, баби и дядовци, близки и приятели, дори хора от други градове и селища, които със съпричастие, ентусиазъм и удоволствие помагали на момичетата и момчетата от Група „Мечо Пух“ да съберат колкото могат повече от тях.

 

От името на дамската благотворителна организация тубите с капачките бяха получени от Снежана Янева и Антоанета Кафеджиева, чеърмен на  Дистрикт 248 - Инър Уйл Клуб Бълария. Г-жа Янева зарадва малките си домакини с подарък от ефектни и красиви изработени от самата нея фигурки на животинчета и други същества, които те приеха с радост и удоволствие.

По инициатива на клуба на няколко места в Пирдоп и Златица са поставени метални контейнери във вид на сърца, в които граждани събират пластмасови капачки. Досега дамите вече 3 пъти са освобождавали тези съдове, след като са се напълнили, и са ги подготвили за предаване, съобщи президентът на Инър Уйл Клуб – Пирдоп Любов Станулова.      

 

 

 

Октомври 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031