МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 4 октомври в Община Чавдар бе направена първа копка за изпълнението на проект за изграждане на физкултурен салон към Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото. На церемонията присъстваха ученици от учебното заведение и техните преподаватели, служители в общинската администрация, настоящият кмет Пенчо Геров, кандидатът за кмет на предстоящите избори Григор Даулов и кандидати от листата за съветници на Коалиция „БСП за България“, представители на фирмата – изпълнител, жители на Чавдар. Кметът г-н Геров пожела на бъдещите стопани на спортното съоръжение – възпитаниците на учебното заведение, когато то бъде завършено, да играят в него на воля, за да са здрави за радост на близките си, и да покажат, че в село Чавдар има много млади спори таланти. Прочети още...
   |   

В осем селища от региона на 6 май празнично и тържествено бе честван Гергьовден. Денят на Св. Георги отбелязаха жителите на Копривщица, с. Антон, с. Душанци, Пирдоп, Златица, с. Чавдар, Смолско и Петрич. Навсякъде бяха приготвени обредни гозби и раздадени на миряните и участващи в тържествата граждани.

В гр. Златица архиерейският наместник ставрофорен свещеноиконом отец хаджи Йордан Георгиев отслужи тържествена света литургия в чест на светеца – воин, патрон на храма и за 160-годишнината от освещаването на златишката църква през далечната 1859 г. На богослужението присъстваха кметът на общината инж. Магдалена Иванова, общински съветници, именници и техни близки, жители на града. Някои от тях получиха причастие от свещеника и бяха помазани със свето миро. Жертвената гозба за празника на патрона на църквата бе приготвен от Филатка Рашева и нейни помощници от Златица. 

 

На 6 май и в 162-годишния храм „Св. Георги Победоносец” в село Петрич, беше отслужена тържествена света литургия, посветена на деня на патрона на храма. Празникът беше организиран от църковното настоятелство и кметството в село Петрич. Тържествената света литургия беше изнесена от отец Ангел от град Панагюрище, а на нея присъстваха жители и гости на бунтовното средногорско село. Те си запалиха по свещ за здравето и берекета на семействата си.

За честване храмовия празник на църквата в село Петрич, две овце и едно агне бяха жертвани за традиционната гозба, приготвена от главния готвач баба Цона Домусчиева, а нейни помощници бяха Величка Миндилова и Иванка Юрукова. Двете овце бяха дарени от пастирите Стоян Раков и Делчо Генов. Агне за здравето на цялото си семейство предостави на настоятелството именникът Георги Юруков.

 

 

 

Октомври 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031