МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 4 октомври в Община Чавдар бе направена първа копка за изпълнението на проект за изграждане на физкултурен салон към Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото. На церемонията присъстваха ученици от учебното заведение и техните преподаватели, служители в общинската администрация, настоящият кмет Пенчо Геров, кандидатът за кмет на предстоящите избори Григор Даулов и кандидати от листата за съветници на Коалиция „БСП за България“, представители на фирмата – изпълнител, жители на Чавдар. Кметът г-н Геров пожела на бъдещите стопани на спортното съоръжение – възпитаниците на учебното заведение, когато то бъде завършено, да играят в него на воля, за да са здрави за радост на близките си, и да покажат, че в село Чавдар има много млади спори таланти. Прочети още...
   |   

На 25 май се състоя „Поход по стъпките на Бенковски“, който беше част от Календарния план на „Туристическо дружество Свещи плаз – 2013“ - Златица. Групата тръгна в 6:30 сутринта от двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в града. С джипове  преминахме през с. Църквище, гр. Етрополе и с. Ямна и продължихме до местността „Кордела“. Там се срещнахме с група приятели от ТД „Старопланински турист“ – гр. Етрополе. Заедно продължихме пеша по пешеходния маршрут „По стъпките на Георги Бенковски“. Той преминава през красиви местности в резерват „Боатин“, които е част от Национален парк „Централен Балкан“.

 

След двучасов преход пристигнахме в местността „Костина“, от землището на село Рибарица, където се провежда ежегодна панахида в памет на загиналите четници и войводата Георги Бенковски. Особен интерес предизвика възстановката на бойните действия по време на Априлското възстание. На събитието присъства вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

От името на Туристическо дружество „Свищи плаз – 2013“, цветя пред паметника на загиналите поднесоха най-малките участници в похода – второкласниците Електра и Денислав. Завърнахме се в родния град заредени с положителна енергия и патриотична гордост.

 

 

 

Октомври 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031