МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 30 януари в Община Златица се проведе начална пресконференция, а малко по-късно и церемонията по първа копка за начало на проект „Изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на територията на Община Златица, за общините Златица, Антон, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“. Автор на проекта е Радослав Младенов, а реализацията му е първа за Софийска област, заявиха от неговия екип, като посочиха, че такива се предвиждат и за общините Ботевград и Костинброд, но те не са още готови да започнат със строителните дейности. В пресконференцията, а впоследствие и на церемонията в местността „Бакаджик“, край гр. Златица, участваха народният представител Лало Кирилов, кметовете на общините Антон – Андрей Симов, на Пирдоп – Ангел Геров, Мирково – Цветанка Йотина и Чавдар – Григор Даулов, неговият предшественик Пенчо Геров, бившият кмет на Община Златица инж. Магдалена Иванова, председателите на общинските съвети в Пирдоп – Васил Кафеджиев, в Челопеч – Димитър Въжаров и в Чавдар – Мария Томева, ръководители на компании от региона, повече от 100 представители на институции, проектанти, изпълнители, граждани. Прочети още...
   |   

На 4 октомври в Община Чавдар бе направена първа копка за изпълнението на проект за изграждане на физкултурен салон към Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото. На церемонията присъстваха ученици от учебното заведение и техните преподаватели, служители в общинската администрация, настоящият кмет Пенчо Геров, кандидатът за кмет на предстоящите избори Григор Даулов и кандидати от листата за съветници на Коалиция „БСП за България“, представители на фирмата – изпълнител, жители на Чавдар.

Кметът г-н Геров пожела на бъдещите стопани на спортното съоръжение – възпитаниците на учебното заведение, когато то бъде завършено, да играят в него на воля, за да са здрави за радост на близките си, и да покажат, че в село Чавдар има много млади спори таланти.

 

В работната част на разположения наблизо багер на фирмата – изпълнител на обекта, г-н Геров и ученик от учебното заведение разбиха бутилка шампанско. А операторът на  тежката машина направи първата копка за начало на строителните дейности.

Проектът „Изграждане на физкултурен салон към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Чавдар, община Чавдар“ е по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“, на мярка 7: „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ към Държавен фонд „Земеделие“. Той е спечелен след перфектно разработен проект на общинската администрация, и село Чавдар е първо в страната, което започва неговото изпълнение.

Изграждането на  физкултурния салон е на стойност 200 000 евро и за спечелването на проекта местната власт е трябвало да се пребори с много силната конкуренция на десетки общини от страната, – заяви кметът Пенчо Геров. Защото напоследък малките административни общности трудно печелят проекти, тъй като във формулата има коефициент за брой жители. Г-н Геров сподели още, че са получили подкрепа от комисията по образование на Софийска област, което е успех за всички хора в село Чавдар. „Това е поредната победа, която показва, че когато в една община има здрав колектив, има сплотена администрация, могат да се случват много хубави неща“ – каза той.

„Това е сбъдната мечта за всеки преподавател по физическо възпитание. И тя се случи много бързо, за което благодаря на г-н Пенчо Геров и неговия екип“, каза Ненна Бързакова – учител по дисциплината в чавдарското училище. Деца в национални носии поднесоха на присъстващите на церемонията питка и мед. А г-н Геров и управителят на фирмата изпълнител на проекта гарантираха, че физкултурният салон ще бъде напълно завършен далеч преди крайни срок на проекта и още през месец март – април на 2020 г. учениците и младежите на с. Чавдар ще могат да ползват спортното съоръжение.        

Физкултурният салон ще има игрища с нормални размери за баскетбол и волейбол, както и условия за практикуване на други спортни дисциплини. „Топла“ връзка с училищната сграда ще осигурява достъп до него за възпитаниците на учебното заведение. Т. нар. „битовки“ в него ще бъдат преустроени по съвременни и модерни модели, ще се обособят в тях стаи за почивка, сауна, бани и санитарни възли. Съществуването им в сградата е помогнало при разработването на проекта той да се вмести в размера на финансовите средства, които се предоставят по програмата за развитие на селските райони.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Февруари 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829