МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

 

На Разпети петък по традиция малчуганите от Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“ – Златица бяха изпълнили пъстра сергия с ръчно изработени предмети за най-светлия пролетен християнски празник Великден. Малките палавници от група „Пчеличка“ (четвърта група) с ръководителки Верка Стойчева и Боряна Николова чевръсто обслужваха многобройните си клиенти, които с радост оставяха пари в касичката и взимаха чудесни вещи за спомен.

 

Щандът беше препълнен от стока – шарени яйчица, красиви чашки, купички, накити, украшения, съдчета и др. Двете преподавателки споделиха, че събраните пари ще бъдат използвани за закупуване на костюми на децата, с които да участват в извънурочните дейности. Те разказаха, че в изготвянето на предметите са се включили всички възпитаници на детското заведение, както и техните родители. Гражданите се трупаха пред примамливия щанд и с гордост хвалеха децата за труда, които са положили.

Като цяло пазарът на глинени съдове и предмети в Златица не беше голям, но имаше за всекиго по нещо и никой от купувачите не си тръгна за доба, без керамичен сувенир или полезен за домакинството предмет.

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031