МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

На Разпети петък по традиция малчуганите от Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“ – Златица бяха изпълнили пъстра сергия с ръчно изработени предмети за най-светлия пролетен християнски празник Великден. Малките палавници от група „Пчеличка“ (четвърта група) с ръководителки Верка Стойчева и Боряна Николова чевръсто обслужваха многобройните си клиенти, които с радост оставяха пари в касичката и взимаха чудесни вещи за спомен.

 

Щандът беше препълнен от стока – шарени яйчица, красиви чашки, купички, накити, украшения, съдчета и др. Двете преподавателки споделиха, че събраните пари ще бъдат използвани за закупуване на костюми на децата, с които да участват в извънурочните дейности. Те разказаха, че в изготвянето на предметите са се включили всички възпитаници на детското заведение, както и техните родители. Гражданите се трупаха пред примамливия щанд и с гордост хвалеха децата за труда, които са положили.

Като цяло пазарът на глинени съдове и предмети в Златица не беше голям, но имаше за всекиго по нещо и никой от купувачите не си тръгна за доба, без керамичен сувенир или полезен за домакинството предмет.

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031