МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

В ранната утрин на 6 май, Гергьовден отец Йордан Георгиев огласи Божия храм с празнична литургия, посветена на храбрия светец и патрон на църквата „Свети Великомъченик Георги Победоносец“.

Миряните окичиха портите със здравец и росни китки и се отправиха към  черквата да се пречистят и да запалят свещици за здраве и благополучие. Всеки остави своя дар пред светите икони и се помоли за семейството си, за близки и приятели, за себе си на Победоносеца.

 

Архиерейският наместник поръси присъстващите християни със светена вода и извърши тайнството на светото кръщение на малки бебета в лоното на православието. Родителите споделиха, че са чакали именно този голям пролетен празник, за да кръстят децата си, но пожелаха анонимност.

В двора на черквата на огнището къкреше жертвеният корбан, чиято майсторка Филатка Рашева, заедно със своите помощнички Димка Георгиева и Пенка Йорданова се грижеха той да стане вкусен и ароматен от многото традиционни подправки, които трите бяха приготвили за гозбата. След тържествената литургия миряните се наредиха, за да вкусят от нея и да си вземат за дома, за да я опитат и близките им.

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031