МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

В рамките на културните празници за 2018 на Община Златица, на 11 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, в читалище „Христо Смирненски“ се състоя премиерата на постановката „Дядовата Славчова унука“ по едноименната повест на Тодор Влайков. Постановката е дело на самодейците от театрален състав „Мара Пенкова“. Адаптацията е на Мария Овчарова, сценографията е от Ивелина Делкова, а режисьор на спектакъла е Веселин Рогачев. По музикалното оформление работи Димитър Овчаров, а за художественото осветление се погрижи Иван Иванов.

 

Постановката се състоя със специалното участие на Женски хор „Златолира“ и Танцова формация „Изгрев“. В ролите на Влайковите герои се превъплътиха Калина Джамбазова - Райка, Николай Кузманов - Ненко, Веселин Рогачев – дядо Славчо, Теодора Орлева – лелка Младенчовица, Росица Власакова - Донка, Петрана Делкова - стрина Джамбазовица, Георги Боянов – дядо Минко и Канстантина Медарова - Тинка.

Екипът на Самодеен театър „Мара Пенкова“ се представи чудесно и зарадва публиката с талант, експресивност и много положителна енергия. Самодейците получиха бурни аплодисменти и цветя от зрителите, които ентусиазирано ги поздравяваха за успеха.

Благодарност към самодейците изказа Нели Михайлова – председател на читалищното настоятелство. Г-жа Михайлова говори и за Деня на Св. Св. Кирил и Методий, който е празник и на читалището. На 11 май се навършиха 129 години от основаването му през 1889 г.

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031