МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

На 3 юни в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и Спортен комплекс „Чавдар” се състоя първият празник „Заедно в спорта”. Той беше организиран от ръководството на Община Чавдар. В него имаше състезателна част, както за индивидуални участници, така и отборна надпревара. Дисциплините, в които можеха да се представят желаещите спортисти от целия район на Средногорието, бяха футбол за мъже и деца, тенис на корт и тенис на маса.

В двубоите на футболното игрище при мъжете се включиха тимовете на Футболен клуб „Орлин” в град Пирдоп, ФК „Панагюрище”, ФК „Пирдоп”, ФК „Миро”, ФК „Смяна А”, ФК „Чавдар”, МФК „Средногорец” и ФК „Църквище”. При децата мачове изиграха отборите на ФК „Вежен” от с. Антон, ФК „Пирдоп” и домакините от ФК „Чавдар”. В дисциплините тенис на маса и тенис на корт, имаше само индивидуални участници – деца и възрастни, които мериха сили през целия ден.

 

Официалното откриване на първия празник „Заедно в спорта” беше направено от Мартин Лин Чан, треньор на домакините от Футболен клуб „Чавдар”. Той приветства всички състезатели и им пожела успехи в турнирите.

Организаторите от Община Чавдар бяха осигурили купи и грамота за отборите по футбол, както и медали за индивидуалните участници при тенис на корта и тенис на маса. Медали имаше и при индивидуалните отличия при футболните надпревари. Представителите на Общинската администрация споделиха, че идеята е инициативата за „Заедно в спорта” да се превърне в традиция и той да започне да се състои ежегодно всяка година през месец юни.   

Финалната игра сред представителите на футболните клубове при мъжете беше между отборите на ФК „Миро” и ФК „Орлин” – Пирдоп, които успяха да достигнат до финала на турнира. Последният мач завърши при 5:5 гола и се наложи изпълнението на дузпи, които определиха за победител футболистите на „Миро”. На второ място се наредиха техните съперници от ФК „Орлин”, а третото място спечели МФК „Средногорец”. При децата първо място завоюваха ФК „Пирдоп”, следвани от домакините от ФК „Чавдар” и ФК „Вежен” от с. Антон.

Организаторите на спортния празник връчиха и индивидуални награди на футболистите от клубовете. Те бяха в категориите„Най-добър вратар”, „Най-красив гол” и „Най-полезен играч”, спечелени, съответно от Антон Ранчев, Лало Лалов  и Венци от ФК „Миро”. Всички награди бяха връчвани от Григор Даулов от Общинската администрация. Денят завърши с пожелания и положителни впечатления от преживяното.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930