МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

На 3 юни в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и Спортен комплекс „Чавдар” се състоя първият празник „Заедно в спорта”. Той беше организиран от ръководството на Община Чавдар. В него имаше състезателна част, както за индивидуални участници, така и отборна надпревара. Дисциплините, в които можеха да се представят желаещите спортисти от целия район на Средногорието, бяха футбол за мъже и деца, тенис на корт и тенис на маса.

В двубоите на футболното игрище при мъжете се включиха тимовете на Футболен клуб „Орлин” в град Пирдоп, ФК „Панагюрище”, ФК „Пирдоп”, ФК „Миро”, ФК „Смяна А”, ФК „Чавдар”, МФК „Средногорец” и ФК „Църквище”. При децата мачове изиграха отборите на ФК „Вежен” от с. Антон, ФК „Пирдоп” и домакините от ФК „Чавдар”. В дисциплините тенис на маса и тенис на корт, имаше само индивидуални участници – деца и възрастни, които мериха сили през целия ден.

 

Официалното откриване на първия празник „Заедно в спорта” беше направено от Мартин Лин Чан, треньор на домакините от Футболен клуб „Чавдар”. Той приветства всички състезатели и им пожела успехи в турнирите.

Организаторите от Община Чавдар бяха осигурили купи и грамота за отборите по футбол, както и медали за индивидуалните участници при тенис на корта и тенис на маса. Медали имаше и при индивидуалните отличия при футболните надпревари. Представителите на Общинската администрация споделиха, че идеята е инициативата за „Заедно в спорта” да се превърне в традиция и той да започне да се състои ежегодно всяка година през месец юни.   

Финалната игра сред представителите на футболните клубове при мъжете беше между отборите на ФК „Миро” и ФК „Орлин” – Пирдоп, които успяха да достигнат до финала на турнира. Последният мач завърши при 5:5 гола и се наложи изпълнението на дузпи, които определиха за победител футболистите на „Миро”. На второ място се наредиха техните съперници от ФК „Орлин”, а третото място спечели МФК „Средногорец”. При децата първо място завоюваха ФК „Пирдоп”, следвани от домакините от ФК „Чавдар” и ФК „Вежен” от с. Антон.

Организаторите на спортния празник връчиха и индивидуални награди на футболистите от клубовете. Те бяха в категориите„Най-добър вратар”, „Най-красив гол” и „Най-полезен играч”, спечелени, съответно от Антон Ранчев, Лало Лалов  и Венци от ФК „Миро”. Всички награди бяха връчвани от Григор Даулов от Общинската администрация. Денят завърши с пожелания и положителни впечатления от преживяното.

 

 

 

Декември 2019
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031