МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

На 13 юни в новата заседателна зала на Община Челопеч кметът инж. Алекси Кесяков, Жана Центовска и общинският съветник Наско Фотев, който се присъедини по-късно, бяха домакини на състезателите по борба в неолимпийските стилове UWW – Световната федерация по борба, Мария Оряшкова и Станимир Чернев, и техният треньор Петър Дойнов. Българският национален тим спечели 27 медала, от които 9 златни, 7 сребърни и 11 бронзови, и купата на отборен шампион на проведеното Европейско първенство в гр. Зренянин, Република Сърбия наскоро. Община Челопеч и инж. Кесяков оказаха подкрепа на състава, което позволи най-добрите наши състезатели да участват с пълни отбори в трите стила – бел рестлинг (борба с колани), алиш (свободен и класически стил) и казах куреш.

 

Гостите донесоха със себе си спечелената купа, а Мария Оряшкова, която е с корени от с. Челопеч и Станимир Чернев от Златица, и своите медали. Между домакините, спортистите и техния треньор се проведе откровен и приятен разговор, преминал в емоционална и ведра приятелска атмосфера. Бяха споделени интересни моменти от представянето на българите на шампионата. Мария Оряшкова, която завоюва четири златни медала, два от които в абсолютната категория, в различни стилове и два сребърни, е трябвало в един ден да се явява на тепиха по няколко пъти. Само преди дни Мария, която в спортната си кариера има още 9 европейски титли по самбо, стана и шампионка по борба в Ловеч, с три победи с технически туш над своите съпернички в категория 76 кг. В Сърбия тя успява да спечели дори срещу фаворита в абсолютната категория, която е с около… тридесет килограма по-тежка от нея, похвали я треньорът Петър Дойнов.

Станимир Чернев е европейски шампион в класическия стил и бронзов медалист в свободния от европейския шампионат. Той започна пътя си на спортист в Спортен клуб „Стоян Николов“ – Златица.

Спортистите поднесоха специални плакети на инж. Алекси Кесяков и на Наско Фотев за ОбС. Мария Оряшкова подари един от четирите си златнни медала на кмета инж. Кесяков, а Петър Дойнов му връчи купата за завоюваното първо място в комплексното класиране, като подчерта, че България е първа сила в женската борба в Европа в момента. Освен това, г-н кметът бе възнаграден и с фланелка и анцуг на националния отбор за съпричастието към развитието на малко известните стилове борба у нас, които се популяризират едва от две години.

Споделени бяха идеи за провеждане на подготовка и на състезания в Спортен комплекс „Хармония“ – Челопеч, както и за организиране на групи от деца и младежи, които да се подготвят по трите атрактивни стила, които съчетават елементи и хватки от бойните спортове, класическата и свободната борба.

Подарените купа и златен медал ще бъдат първите експонати във витрината на успехите в залата, гарантира инж. Алекси Кесяков. 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930