МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

На 13 юни в новата заседателна зала на Община Челопеч кметът инж. Алекси Кесяков, Жана Центовска и общинският съветник Наско Фотев, който се присъедини по-късно, бяха домакини на състезателите по борба в неолимпийските стилове UWW – Световната федерация по борба, Мария Оряшкова и Станимир Чернев, и техният треньор Петър Дойнов. Българският национален тим спечели 27 медала, от които 9 златни, 7 сребърни и 11 бронзови, и купата на отборен шампион на проведеното Европейско първенство в гр. Зренянин, Република Сърбия наскоро. Община Челопеч и инж. Кесяков оказаха подкрепа на състава, което позволи най-добрите наши състезатели да участват с пълни отбори в трите стила – бел рестлинг (борба с колани), алиш (свободен и класически стил) и казах куреш.

 

Гостите донесоха със себе си спечелената купа, а Мария Оряшкова, която е с корени от с. Челопеч и Станимир Чернев от Златица, и своите медали. Между домакините, спортистите и техния треньор се проведе откровен и приятен разговор, преминал в емоционална и ведра приятелска атмосфера. Бяха споделени интересни моменти от представянето на българите на шампионата. Мария Оряшкова, която завоюва четири златни медала, два от които в абсолютната категория, в различни стилове и два сребърни, е трябвало в един ден да се явява на тепиха по няколко пъти. Само преди дни Мария, която в спортната си кариера има още 9 европейски титли по самбо, стана и шампионка по борба в Ловеч, с три победи с технически туш над своите съпернички в категория 76 кг. В Сърбия тя успява да спечели дори срещу фаворита в абсолютната категория, която е с около… тридесет килограма по-тежка от нея, похвали я треньорът Петър Дойнов.

Станимир Чернев е европейски шампион в класическия стил и бронзов медалист в свободния от европейския шампионат. Той започна пътя си на спортист в Спортен клуб „Стоян Николов“ – Златица.

Спортистите поднесоха специални плакети на инж. Алекси Кесяков и на Наско Фотев за ОбС. Мария Оряшкова подари един от четирите си златнни медала на кмета инж. Кесяков, а Петър Дойнов му връчи купата за завоюваното първо място в комплексното класиране, като подчерта, че България е първа сила в женската борба в Европа в момента. Освен това, г-н кметът бе възнаграден и с фланелка и анцуг на националния отбор за съпричастието към развитието на малко известните стилове борба у нас, които се популяризират едва от две години.

Споделени бяха идеи за провеждане на подготовка и на състезания в Спортен комплекс „Хармония“ – Челопеч, както и за организиране на групи от деца и младежи, които да се подготвят по трите атрактивни стила, които съчетават елементи и хватки от бойните спортове, класическата и свободната борба.

Подарените купа и златен медал ще бъдат първите експонати във витрината на успехите в залата, гарантира инж. Алекси Кесяков. 

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031