МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

На 15 юни – петък, приключи последният от фирмените турнири, организирани по традиция в навечерието фирмения празник за 2018 г. на „Аурубис България“. На минифутболното игрище с изкуствено покритие в спортния комплекс на Пирдоп бе определен носителят на голямата купа футболен тим.

Начало на състезанията по различните видове спорт бе дадено на 28 май, а най-добрите спортисти сред колектива на компанията при жените и мъжете показаха уменията си в тениса на маса и тениса на корт, в риболова и популярната предимно сред мъжката част от членовете на дружеството – белот.

Във футболната надпревара участваха шест отбора, а до спора за отличията достигнаха тимовете на Металургия, Рафинерия, Техническа дирекция и Административни дейности. В полуфиналите „администраторите“ надделяха над Рафинерия, с 5 : 4, въпреки че до началото на второто полувреме губеха в резултата. И така заслужиха правото да закрият фирменото първенство. Във втората среща „техниците“ бяха по-добри от отбора на Металургия и също се класираха на финала.

 

В борбата за третото място тимът на Металургия победи състава на Рафинерия с 2 : 0 и заслужи малката купа за призовото си класиране. Финалът между „техниците“ и „администраторите“ предложи много емоции за зрителите. Поради контузии на основни състезатели отборът на Административни дейности не успя да се противопостави на своите съперници от Техническа дирекция и загуби с 6 : 1, оставайки на второто място. След края на двубоя стана и награждаването.

Изпълнителният директор на „Арубис България“ Тим Курт поздрави спортистите от фирмата, които в продължение на шестдесет години от пуска на комбината не прекъсват традицията да са професионалисти и край огнените пещи, и на спортното поле. А наградите, каза той, получават най-добрите – победителите. Г-н Курт връчи купите на футболните отбори – за първо място на тима на Техническа дирекция, на второ – на Административни дейности и на трето – на Металургия. Специалната награда за голмайстор на турнира спечели Пламен Иванов от Техническа дирекция.

Медалите в турнира по тенис на корт при дамите и при мъжете връчи  директор „Производство“ на компанията инж. Димо Кирилов. Представителите на силния пол се състезаваха на корта в две възрастови групи – до 40 години и над 40 години, като най-добър в първата е Тодор Николов, а във втората – Петко Марков. При дамите златният медал бе за Илияна Йосифова, която, обаче, не успя лично да го вземе.

За състезанията по тенис на маса най-добрите спортисти – Иванка Койчева при жените и Делко Стаменов при мъжете, както и класиралите се на вторите и третите места, бяха наградени с медали от Тодор Дуралиев. Със специални купи бяха удостоени победителите в категория „Белот“, където най-добър се оказа тандемът Николай Миндилов и Петьо Чолаков.

В спортния риболов с най-богат улов се отличи Илия Велков от Складово стопанство, а негови подгласници станаха Георги Спасов от Рафинерия и Иван Иванов от Техническа дирекция, които заслужиха малки купи. 

След церемонията за всички спортисти и техните колеги от компанията, присъстващи на закриването на фирмения спортен празник бе организиран кетъринг.  

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031