МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

На 15 юни – петък, приключи последният от фирмените турнири, организирани по традиция в навечерието фирмения празник за 2018 г. на „Аурубис България“. На минифутболното игрище с изкуствено покритие в спортния комплекс на Пирдоп бе определен носителят на голямата купа футболен тим.

Начало на състезанията по различните видове спорт бе дадено на 28 май, а най-добрите спортисти сред колектива на компанията при жените и мъжете показаха уменията си в тениса на маса и тениса на корт, в риболова и популярната предимно сред мъжката част от членовете на дружеството – белот.

Във футболната надпревара участваха шест отбора, а до спора за отличията достигнаха тимовете на Металургия, Рафинерия, Техническа дирекция и Административни дейности. В полуфиналите „администраторите“ надделяха над Рафинерия, с 5 : 4, въпреки че до началото на второто полувреме губеха в резултата. И така заслужиха правото да закрият фирменото първенство. Във втората среща „техниците“ бяха по-добри от отбора на Металургия и също се класираха на финала.

 

В борбата за третото място тимът на Металургия победи състава на Рафинерия с 2 : 0 и заслужи малката купа за призовото си класиране. Финалът между „техниците“ и „администраторите“ предложи много емоции за зрителите. Поради контузии на основни състезатели отборът на Административни дейности не успя да се противопостави на своите съперници от Техническа дирекция и загуби с 6 : 1, оставайки на второто място. След края на двубоя стана и награждаването.

Изпълнителният директор на „Арубис България“ Тим Курт поздрави спортистите от фирмата, които в продължение на шестдесет години от пуска на комбината не прекъсват традицията да са професионалисти и край огнените пещи, и на спортното поле. А наградите, каза той, получават най-добрите – победителите. Г-н Курт връчи купите на футболните отбори – за първо място на тима на Техническа дирекция, на второ – на Административни дейности и на трето – на Металургия. Специалната награда за голмайстор на турнира спечели Пламен Иванов от Техническа дирекция.

Медалите в турнира по тенис на корт при дамите и при мъжете връчи  директор „Производство“ на компанията инж. Димо Кирилов. Представителите на силния пол се състезаваха на корта в две възрастови групи – до 40 години и над 40 години, като най-добър в първата е Тодор Николов, а във втората – Петко Марков. При дамите златният медал бе за Илияна Йосифова, която, обаче, не успя лично да го вземе.

За състезанията по тенис на маса най-добрите спортисти – Иванка Койчева при жените и Делко Стаменов при мъжете, както и класиралите се на вторите и третите места, бяха наградени с медали от Тодор Дуралиев. Със специални купи бяха удостоени победителите в категория „Белот“, където най-добър се оказа тандемът Николай Миндилов и Петьо Чолаков.

В спортния риболов с най-богат улов се отличи Илия Велков от Складово стопанство, а негови подгласници станаха Георги Спасов от Рафинерия и Иван Иванов от Техническа дирекция, които заслужиха малки купи. 

След церемонията за всички спортисти и техните колеги от компанията, присъстващи на закриването на фирмения спортен празник бе организиран кетъринг.  

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031