МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

В събота и неделя – 7 и 8 юли, на писта „Маята“ в землището на с. Челопеч се проведе четвъртият кръг от Националния шампионат по автокрос. Той премина при сложни метеорологични условия, отлично подготвено трасе и под патронажа на кмета на общината инж. Алекси Кесяков. Председател на организационния комитет бе Радослав Козлеков, представянето на автомобилите от трите дивизии – „Супер Бъги“ – едноместни автокрос машини, с обем на двигателя до 4200 куб. см,. „Бъги“ – до 1600 куб. см. и „Туринг Автокрос“ (туристически автомобили) бе наблюдавано от Калоян Станчев – президент на Българската федерация по автомобилен спорт, избран на последното общо събрание на организацията.

Г-н Станчев бе за първи път на писта „Маята“ и остана впечатлен от организацията и отлично подготвеното трасе. Специално поздрави кмета инж. Алекси Кесяков и общината за избора на терена и създаването на съоръжението. „Това е пример за всички общини какво трябва да правят, за да се развиват“, каза Калоян Станчев. Той е в този спорт от 2005 г., като състезател в дисциплината „Драг“ – най-бързата в автомобилния спорт. А от четири години е в Управителния съвет на федерацията. 

 

В събота – 7 юли, бяха извършени проверки на автомобилите, свободните тренировки и първият квалификационен манш. Дъждът създаде немалко предизвикателства на пилотите и организаторите, а вечерта в парк „Корминеш“ имаше рок-концерт за всички участници.

В неделя, пред около петдесетина зрители, се проведоха вторият квалификационен манш, полуфиналите и финалите, бяха съпроводени с висок адреналин, а на моменти допълнително затруднение на пилотите от трите дивизии създаде и дъждът.

Още при първите стартове имаше отказали се пилоти поради повреди в машините. Малко след обяд започнаха стартовете за определяне на победителите, като първи на линията застанаха участниците в Дивизия „Супер Бъги“ – Васил Стефанов, Христо Александров, Тодор Кърджиев, Григорий Стефанов и Красимир Куманов. Състезателите трябваше да направят шест обиколки на пистата, която е с дължина от 1140 м. След оспорвана битка, Васил Стефанов, въпреки че бе със скъсани връзки на крака, успя да надделее над миналогодишния победител Христо Александров – Инженера, и заслужи първото място. На третото място се нареди Тодор Кърджиев.

В Дивизия „Бъги“ на старт трябваше също да застанат шест машини, но пилотите на две от тях се отказаха, поради повреди и финалът се проведе с участието на Георги Кърджиев, Нанко Томев, Димитър Калев и Цветан Цветков. Колоната поведе Димитър Калев, но претърпя авария и спря по средата на трасето. След него същото споходи и Георги Кърджиев, който обаче продължи и от трети Нанко Тонев стана първи. Той също обаче не успя да завърши, тъй като на около 200 метра преди финала в последната обиколка се сблъска с автомобила на Георги Кърджиев и единствен в движение на пистата остана „Тойота“-та на Цветан Цветков. Това наложи стартът да се повтори, след като машините бъдат изтеглени и приведен в готовност.

Междувременно се проведе финалната гонка на Дивизия „Туринг“, с участието на три състезателни автомобила. Още от старта „Форд Сиера“-та на Мирослав Цветанов от „Жико Мотор Спорт“ поведе колоната и не даде никакъв шанс на останалите си колеги – Стоян Апостолов със „Субаро Импреза“ и Иво Иванов с БМВ, да го застигнат. На финала подреждането бе в същия ред.

Веднага след това бе рестартът на финала на Дивизия „Бъги“, който отново повиши адреналина и на пилотите, и на публиката. Участваха само три автомобила и първоначално поведе Димитър Калев с „Ауди“ от АСК „Тони Старт“. В шестата, последната обиколка, той бе задминат от „Хонда“-та на съотборника си Георги Кърджиев, който спечели победата. На второто място се нареди Калев, а трети остана Цветан Цветков от същия тим.

Купите на победителите връчиха председателят на ОбС – Челопеч инж. Николай Николов и Радослав Козлеков. В четвъртия кръг от националния шампионат участваха автомобилисти от Елена, Чирпан, Силистра, Търговище, София – град. В отборното класиране на първо място е тимът на „Тони Старт“ – Силистра, втори на почетната стълбичка застанаха състезателите на „Автомобилен спортен клуб – София град, а отборът на „Жико Мотор Спорт“ е трети. 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930