МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

Между 16 и 20 юли на спортното игрище в град Пирдоп се изиграха мачове по мини футбол за купата на Община Пирдоп. Турнирът беше организиран от БАМФ - Средногорие, съвместно с Община Пирдоп и под патронажа на кмета Ангел Геров. 

Надпреварата започнаха дванадесет тима, с четири повече от първото издание на турнира. След преки елиминации, останаха 6 отбора, които бяха разделени в две групи. В група „А“ попаднаха тимовете на ФК „Пирдоп“, Мини футболен клуб „Средногорец“ и „Пирдоп Енерджи“, а във втората група „Б“, тези на „Орлин“, ФК „Миро“ и „Отбора на народа“ – Пирдоп. 

 

Съставът на ФК „Пирдоп“ победи убедително и в двата си мача, съответно с 11 : 1 „Пирдоп Енерджи“ и с 3 : 0 МФК „Средногорец“. Така „зелените“ си гарантираха първо място в групата. Момчетата от „Средногорец“ надделяха на „Пирдоп Енерджи“ също с 11 : 1, в който личаха имената на Марио Балканджиев и култовият фен – Иван Иванчев - Гунди, и закономерно спечелиха второто място.

По-интересно беше в група „Б“, където „Орлин“ се наложи над ФК „Миро“ с 5 : 1, а след това направи равен (1 :1 ) с „Отбора на народа“. Последваха изпълнения на дузпи, при които „гробарите“ се наложиха с 3 : 2. В последния мач „Отбора на народа“ успя да победи ФК „Миро“ с 3 : 2 и спечели първото място в групата си.

В петък се изиграха двата полуфинала, както и двубоят за трето място и финалът. В първия мач тимовете на ФК „Пирдоп“ и „Орлин“ по традиция направиха много силен мач, като „зелените“ се наложиха с 3 : 1. Във втория мач МФК „Средногорец“ и „Отбора на народа“ приключиха при 1 : 1, което беше изненада за всички зрители, а след изпълнение на дузпи, „червените“ се наложиха с 4 : 3 над "гробарите". 

В мача за трето място „Отбора на народа“ отстъпи с 5 : 2 на „Орлин“ –  Пирдоп и остана четвърти. Във финалния сблъсък ФК „Пирдоп“ се наложи категорично с 6 : 2 над МФК „Средногорец“ и отново грабна Купата на Община Пирдоп. Мачът не мина без емоции за зрителите. Един от тях – Иван Иванчев – Гунди, се отнесе неспортменски към съдията – международният рефер Петко Петков, който без да се церемони много, влезе достойно в закачката, и показа жълт картон на Гунди. Това се оказа ефективно и накара твърде емоционалния почитател на най-популярната игра, да „миряса“. 

След края на последния мач се проведе и награждаването на най-добрите тимове в турнира. Кметът Ангел Геров връчи статуетка за най-добър млад играч на Тодор Генков от „Отбора на народа“. Най-добър защитник стана Александър Богоев от ФК „Пирдоп“, най-добър вратар в надпреварата е Антон Ранчев от „Средногорец“, а голмайстор – Станислав Запрянов от „Средногорец“. За играч на турнира бе обявен Стефан Петков от „Отбора на народа“. 

Първите три тима – „Пирдоп“, „Средногорец“ и „Орлин“ получиха купи, медали и предметни награди, а четвъртият – „Отбора на народа“ само грамота и подаръци. Кметът г-н Геров обяви, че през новия сезон на неделната лига по мини футбол, ще има изградени съблекални със санитарни помещения до игрището. А през следващата година ще бъде подменена и изкуствената тревна настилка.

 

 

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031