МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

Между 16 и 20 юли на спортното игрище в град Пирдоп се изиграха мачове по мини футбол за купата на Община Пирдоп. Турнирът беше организиран от БАМФ - Средногорие, съвместно с Община Пирдоп и под патронажа на кмета Ангел Геров. 

Надпреварата започнаха дванадесет тима, с четири повече от първото издание на турнира. След преки елиминации, останаха 6 отбора, които бяха разделени в две групи. В група „А“ попаднаха тимовете на ФК „Пирдоп“, Мини футболен клуб „Средногорец“ и „Пирдоп Енерджи“, а във втората група „Б“, тези на „Орлин“, ФК „Миро“ и „Отбора на народа“ – Пирдоп. 

 

Съставът на ФК „Пирдоп“ победи убедително и в двата си мача, съответно с 11 : 1 „Пирдоп Енерджи“ и с 3 : 0 МФК „Средногорец“. Така „зелените“ си гарантираха първо място в групата. Момчетата от „Средногорец“ надделяха на „Пирдоп Енерджи“ също с 11 : 1, в който личаха имената на Марио Балканджиев и култовият фен – Иван Иванчев - Гунди, и закономерно спечелиха второто място.

По-интересно беше в група „Б“, където „Орлин“ се наложи над ФК „Миро“ с 5 : 1, а след това направи равен (1 :1 ) с „Отбора на народа“. Последваха изпълнения на дузпи, при които „гробарите“ се наложиха с 3 : 2. В последния мач „Отбора на народа“ успя да победи ФК „Миро“ с 3 : 2 и спечели първото място в групата си.

В петък се изиграха двата полуфинала, както и двубоят за трето място и финалът. В първия мач тимовете на ФК „Пирдоп“ и „Орлин“ по традиция направиха много силен мач, като „зелените“ се наложиха с 3 : 1. Във втория мач МФК „Средногорец“ и „Отбора на народа“ приключиха при 1 : 1, което беше изненада за всички зрители, а след изпълнение на дузпи, „червените“ се наложиха с 4 : 3 над "гробарите". 

В мача за трето място „Отбора на народа“ отстъпи с 5 : 2 на „Орлин“ –  Пирдоп и остана четвърти. Във финалния сблъсък ФК „Пирдоп“ се наложи категорично с 6 : 2 над МФК „Средногорец“ и отново грабна Купата на Община Пирдоп. Мачът не мина без емоции за зрителите. Един от тях – Иван Иванчев – Гунди, се отнесе неспортменски към съдията – международният рефер Петко Петков, който без да се церемони много, влезе достойно в закачката, и показа жълт картон на Гунди. Това се оказа ефективно и накара твърде емоционалния почитател на най-популярната игра, да „миряса“. 

След края на последния мач се проведе и награждаването на най-добрите тимове в турнира. Кметът Ангел Геров връчи статуетка за най-добър млад играч на Тодор Генков от „Отбора на народа“. Най-добър защитник стана Александър Богоев от ФК „Пирдоп“, най-добър вратар в надпреварата е Антон Ранчев от „Средногорец“, а голмайстор – Станислав Запрянов от „Средногорец“. За играч на турнира бе обявен Стефан Петков от „Отбора на народа“. 

Първите три тима – „Пирдоп“, „Средногорец“ и „Орлин“ получиха купи, медали и предметни награди, а четвъртият – „Отбора на народа“ само грамота и подаръци. Кметът г-н Геров обяви, че през новия сезон на неделната лига по мини футбол, ще има изградени съблекални със санитарни помещения до игрището. А през следващата година ще бъде подменена и изкуствената тревна настилка.

 

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930