МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  В събота, 13 юни, в залата на Посетителския център в гр. Златица, се проведе изнесено заседание на Управителния съвет на Национално дружество „Традиция“. То бе ръководено от председателя Огнян Маринов, а сред участващите в работата на форума бе почетният председател полк. Станчо Джумалиев.  На заседанието в дискусията по дневния ред от петнадесет точки, се включиха около тридесет членове на родолюбивата и патриотична организация от страната. Сред присъстващите бяха председателите на регионалните клубове „Традиция“ от Копривщица – Донко Мрънков, Мирково – Асен Кренев, които са членове на Управителния съвет, както и Явор Ангелов от Златица. Поздравление към гостите отправи кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, който присъства на част от заседанието на националното ръководство на дружеството. Прочети още...
   |   

За четвърта поредна година Община Трявна беше домакин на международния маратон по бягане в пресечена местност „Трявна Ултра“. Събитието се организира от Сдружение „Ай рън“, с финансовата и организационна подкрепа на Община Трявна и „Аурубис България“, а спортното събитие се проведе на 14 и 15 юли. В маратона, освен състезатели от компанията, при жените участва и мирковчанката Надежда Ангелова.

По традиция кметът Дончо Захариев даде старт на състезанието в отделните дистанции – 141 км. с D + 6420 m., 76 км. с D + 2890 м., 23 км. с D + 670 м. и 3 км. В трикилометровата дистанция за любители тази година се включиха и представители на Община Трявна, начело със зам.-кмета Николина Николова и председателя на Общински съвет Силвия Кръстева.

 

За първи път в тазгодишното издание на маратона „Ай рън“, съвместно с „Габрово плюс“ включиха като част от съпътстващата програма пешеходен преход за скороходци, комбинирано приключение с велосипед и пеша, лек поход, велотур за напреднали и вкусен брънч в с. Боженци.

През 2018 в „Трявна Ултра“ участваха над 650 състезатели от 19 държави, най-много от които в дистанцията 23 км. За участниците и за победителите в отделните дистанции имаше много награди от организаторите и спонсорите на маратона. Неповторимото изживяване за всички участници не би било възможно без подкрепата на десетките доброволци.

Надежда Ангелова от село Мирково сподели след своето завръщане от маратона, че трасето на средната дистанция, в която тя взе участие, преминавало през 6 подкрепителни пункта: с. Боженци, Сечен камък, с. Ябълка, хижа „Българка”, Станчов хан и Спирката. Времето било изключително приятно – не валяло дъжд, но в същото време имало облаци, които пречели на слънцето да огрява състезателите. По-голямата част от маршрута минавал през гори, а само последните 20 км. били на открито. На много места теренът бил доста техничен, като са се редували километри стръмни изкачвания с още по-стръмни спускания.

Състезанието започнало добре за Надежда Ангелова – тя наложила бързо темпо в първите 28 км. На 29-ти км. започнала да се спуска към пункта в село Ябълка в една гора, където нямало пътека, а големи камъни, корени и паднали дървета. Там сериозно изкълчила десния си глезен и едва измила следващите 6 км. до пункта. На самия пункт имала късмет, защото имало медицински лица, които й оказали необходимата помощ. Стегнали й крака с медицински тейп, благодарение, на което тя успява да продължи напред, макар и това спиране да й коства малко изоставане.

Следващите 14 км. до пункт хижа „Българка” били трудни за Надежда Ангелова, споделя тя, защото 4 от тях били само изкачване, на което било невъзможно да се бяга заради големия наклон. От хижата до Станчов хан се придвижвала сравнително добре, а от там до финала я делели само 15 км., които знаела, че ще измине, макар че вече все по-често спирала, за да се подкрепи с вода.

Слънцето вече не се криело зад облаците и сериозно напичало. Надежда Ангелова финиширала без конкуренция за 9:28 ч. Атлетката разказа, че сама си е поставила за цел трасето да бъде изминато за време под 9 ч., но при развилите се обстоятелства, това било оптималното, което е могла да направи след получената контузия.

 

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031