МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

За четвърта поредна година Община Трявна беше домакин на международния маратон по бягане в пресечена местност „Трявна Ултра“. Събитието се организира от Сдружение „Ай рън“, с финансовата и организационна подкрепа на Община Трявна и „Аурубис България“, а спортното събитие се проведе на 14 и 15 юли. В маратона, освен състезатели от компанията, при жените участва и мирковчанката Надежда Ангелова.

По традиция кметът Дончо Захариев даде старт на състезанието в отделните дистанции – 141 км. с D + 6420 m., 76 км. с D + 2890 м., 23 км. с D + 670 м. и 3 км. В трикилометровата дистанция за любители тази година се включиха и представители на Община Трявна, начело със зам.-кмета Николина Николова и председателя на Общински съвет Силвия Кръстева.

 

За първи път в тазгодишното издание на маратона „Ай рън“, съвместно с „Габрово плюс“ включиха като част от съпътстващата програма пешеходен преход за скороходци, комбинирано приключение с велосипед и пеша, лек поход, велотур за напреднали и вкусен брънч в с. Боженци.

През 2018 в „Трявна Ултра“ участваха над 650 състезатели от 19 държави, най-много от които в дистанцията 23 км. За участниците и за победителите в отделните дистанции имаше много награди от организаторите и спонсорите на маратона. Неповторимото изживяване за всички участници не би било възможно без подкрепата на десетките доброволци.

Надежда Ангелова от село Мирково сподели след своето завръщане от маратона, че трасето на средната дистанция, в която тя взе участие, преминавало през 6 подкрепителни пункта: с. Боженци, Сечен камък, с. Ябълка, хижа „Българка”, Станчов хан и Спирката. Времето било изключително приятно – не валяло дъжд, но в същото време имало облаци, които пречели на слънцето да огрява състезателите. По-голямата част от маршрута минавал през гори, а само последните 20 км. били на открито. На много места теренът бил доста техничен, като са се редували километри стръмни изкачвания с още по-стръмни спускания.

Състезанието започнало добре за Надежда Ангелова – тя наложила бързо темпо в първите 28 км. На 29-ти км. започнала да се спуска към пункта в село Ябълка в една гора, където нямало пътека, а големи камъни, корени и паднали дървета. Там сериозно изкълчила десния си глезен и едва измила следващите 6 км. до пункта. На самия пункт имала късмет, защото имало медицински лица, които й оказали необходимата помощ. Стегнали й крака с медицински тейп, благодарение, на което тя успява да продължи напред, макар и това спиране да й коства малко изоставане.

Следващите 14 км. до пункт хижа „Българка” били трудни за Надежда Ангелова, споделя тя, защото 4 от тях били само изкачване, на което било невъзможно да се бяга заради големия наклон. От хижата до Станчов хан се придвижвала сравнително добре, а от там до финала я делели само 15 км., които знаела, че ще измине, макар че вече все по-често спирала, за да се подкрепи с вода.

Слънцето вече не се криело зад облаците и сериозно напичало. Надежда Ангелова финиширала без конкуренция за 9:28 ч. Атлетката разказа, че сама си е поставила за цел трасето да бъде изминато за време под 9 ч., но при развилите се обстоятелства, това било оптималното, което е могла да направи след получената контузия.

 

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031