МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

От 2 до 5 август Община Челопеч бе за втора поредна година домакин на националния офроуд шампионат „Рейнфорест Челиндж Балканс“. Надпреварата за високопроходими машини се провежда за четвърта година у нас, каза при откриването на адреналинното състезание организаторът Теодора Велева. На 3 август на паркинга в парк „Корминеш“, на старта на екипажите от двата класа – „Адвенчър Спорт“ и „Компетиторс“, пожелания към пилотите отправи и Сашка Вътева – директор на Дирекция в общинската администрация. А сред присъстващите бяха пилотът на „Хюндай“ от тима на „Мегапорт Рейсинг“ Христо Геров, подкрепян от Община Челопеч, както и други служители на местната власт.  

 

В отделните етапи на ралито взеха участие петнадесет екипажа от София, Русе, Горна Оряховица, Червен бряг, с. Смилян, Велико Търново и др., между които победителите от миналогодишната надпревара – Кирил и Кристиян Кирови, както и една дама – Елена Димитрова от София, с „Джип  Вранглер“. Официален спонсор на състезанието е Община Челопеч, с подкрепата и активното участие на Пламен Петков и на Офроуд клуб „Средногорие“, общините Пирдоп и Златица, фирма „Симов Ойл“ и др.

Специални гости на тура бяха организаторите на подобно състезание в Италия – „RFC South Europe 2019“, Патрик Силвестри и Аличе Фахида. Като посланик на Апенините и в знак на сътрудничеството си с българските организатори на офроуд състезания, Патрик Силвестри поздрави колегите си от България. А Теодора Велева обяви, че освен голямата награда, победителят в генералното класиране на „Рейнфорест Челиндж Балканс“ в Челопеч, клас „Компетиторс“ получава правото да се състезава на финала на офроуд ралито в Малайзия през 2018 г. и в Италия през 2019 г., без да заплаща такси за участие.

Теодора Велева представи екипажите, като първи към началния етап в землището на село Челопеч тръгнаха Кирил и Кристиян Кирови със своето „Сузуки“. Втори, със стартов № 202 пое пилотът на „Нисан“ Владимир Шопов, с навигатор Михаела Петрова. Общо в четвъртото Офроуд рали „Рейнфорест Челиндж Балканс“ се включиха седем високопроходими автомобила „Сузуки“, три „Нисан“-а, четири „Джип“-а, от които два „Чероки“ и един ГАЗ. При навигаторите имаше две дами, а една бе пилот, която участва сама, без помощник.

За разлика от 2017 г., в офроуд „Челопеч 2018“, организаторите бяха избрали различни от миналогодишните маршрути. Пилотите най-напред трябваше да се справят за най-кратко време с трасе, с дължина от 35 км., ориентирайки се само по GPS в района на ловните хижи над с. Челопеч и хижа „Мургана“, и да преминат няколко специални етапа. На 4 август – събота бе каране по GPS, отново за най-кратко време по високопланински терен в района, както и нощният етап по затворено трасе –  т. нар. „Зоната на здрача“, с дължина до 5 км. В неделя – последният ден от ралито, бе за изминаване за най-кратко време на маршрут с дължина от 6 км., и на два специални етапа по затворено трасе в района на писта „Маята“. След обяд се състоя награждаването на победителите. 

На първо място в „Рейнфорест Челиндж Балаканс“, клас „Компетитор“ е Кристиян Заимов, с навигатор Костадин Гергьовски от с. Смилян, с ГАЗ и общо 1781 точки. На второ място са Красимир Данаилов и Иван Драганов от Зверино, със „Сузуки“ и 1681 т. А трети – Стефан Стояновски и Денислав Димитров, със „Сузуки Самурай“.

В клас „Адвенчър Спорт“ първото място завоюва Владимир Христов с навигатор Кирил Захаринов, от София, с „Нисан Патрол“ и общо 618 точки, следван от екипажа Михаил Банков – Драгослав Янев, с „Джип Чероки“ и 590 точки, и Кирил Киров – Кристиян Киров, със „Сузуки“ и 576 точки.      

       

 

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930