МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

На 15 август на Спортен комплекс „Мирково“ беше дадено официално името на младата смяна от Футболен клуб „Средногорец 2016” – Златица. Церемонията беше извършена със съдействието на ръководствата на общините Златица и Мирково. А гости на тържеството бяха кметовете инж. Магдалена Иванова и Цветанка Йотина, заместник-кметът на Мирково Велко Лисев, инж. Константина Градева-Василева, директор „Устойчиво бизнес развитие” на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, ставрофорен свещеноиконом отец хаджи Недко Бръмбаров от гр. Пирдоп и членът на УС на отбора  Асен Згуров, който откри и проведе церемонията.

Отец хаджи Недко Бръмбаров извърши тържествената церемония по отслужването на празничния водосвет и официалното кръщение на отбора, като му даде името Футболен клуб „Средногорец 2016”. Той благослови отбора, неговия треньор, всички млади футболисти и ръководството на тима.

 

Новопокръстените младежи бяха поздравени от кметовете на двете общини и официалните гости, като от страна на домакините от Община Мирково те получиха футболни топки. Инж. Константина Градева-Василева от „Дънди Прешъс Металс Челопеч” стана кръстница на талисмана на отбора – голяма плюшена играчка, която да носи късмет на младите спортисти.

На футболистите и тимовете като подарък бяха осигурени спортни съоръжения, необходими за развитие на техните спортно-технически умения. За всички беше осигурен кетъринг, а веднага след като младежите се подкрепиха, за тях започнаха редовните тренировки.

ФК „Средногорец 2016“ е създаден през 2016, с цел извършване на обществено полезна дейност в областта на спорта. Само след две години тре3нировъчен процес деца участват в областното първенство, както и в първенства за деца от подготвителни групи в гр. София. Клуба е завоювал отличия от турнири по футбол в Правец, Самоков, Сопот, Златоград, Несебър, София. Организатор е на провеждането за втора поредна година турнира „Купа Седногорие“, който е включен и като редовен турнир по футбол за деца в календара на БФС.

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930