МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

През месец юли в гр. Чепеларе се проведе Държавният шампионат по планинско колоездене в дисциплината спускане. Над 100 колоездачи в различни възрастови групи участваха в надпреварата, в благородно съревнование за призовите места.

DH пистата в Чепеларе е една от най-дългите и разнообразни за спускане трасета в България и за пръв път приема съзтезание от такъв ранг. Маршрутът е с дължина 3400 м. и денивииелация от 700 м., като включва всякакви естествени и изкуствени препятствия – корени, камъни, стръмни участъци, големи скокове, виражи.

Състезателите от „Свободно измерение“ - Златица се представиха достойно, като Петър Дичев се класира на четвърто място в кръга, а Николай Иванов, с постигнатото време зае дванадесето място в категорията 17 – 18 години, съобщиха от клуба.

 

От 17 до 19 август Николай и Петър премериха сили в Ботевград с над 60 свои колеги в четвъртия кръг от българските даунхил серии. Трасето бе доста предизвикателно – стръмно и  изключително скоростно. Дължина му е около 2 км., а скоростта в различните части е от 40 до 70 км./ч. От двамата представители на клуб „Свободно измерение“ в този кръг, Петър Дичев зае  2-ро място в категорията 15 – 16 години, а  Николай Иванов постигна достойно за възрастта си класиране в категорията 17 – 18 години.

Преди последния кръг Петър Дичев заема третото място в своята категория в националния шампионат, с което си осигури същата позиция и в ранглистата по спускане за юноши за 2018 г. Николай Иванов е на шесто място в една много силна категория на юноши 17 – 18 години за сезон 2018 г.

Пожелаваме успех на момчетата и в последния кръг за тази година, който ще се проведе от 12 до 14 октомври на пистата във Витоша, както и безаварийно приключване на състезанията по планинско колоездене.

Материалът е съставен по информации на Sportal.bg

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031