МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

Най-добрата лекоатлетка на Пирдоп – Елица Тодорова, завоюва нови два златни медала в бяганията си на турнири през месец септември, разказа нейният треньор Ваньо Масларски. В границите на 48 часа състезатели на Спортен клуб „Средногорски атлет“ са участвали в два силни турнира, постигайки добро за моментната си подготовка класиране.

На 22 септември атлети на клуба са стартирали в Международния турнир по крос „Кънтри“ – „Митето“ в с. Койнаре. На различните дистанции и възрастови групи са застанали на старт най-добрите български състезатели в дисциплината, както и представители на Македония и Сърбия.

Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп се е представил с няколко свои състезатели, както и с още некартотекираните си атлети от подготвителната група – Станислава Проданова, Аника Страхилова, които са само на единадесет години. Те участвали в бягането на най-късата дистанция – 500 м., за да трупат опит и увереност във своите възможности, каза г-н Масларски. Станислава се е класирала на седмо място, а веднага след нея е Аника, която е от Карлово и редовно пристига за тренировките си в Пирдоп. Тяхното представяне е добро, каза треньорът, тъй като водят подготовка едва от няколко месеца.

В бягането на 1000 м. участвала Надежда Асенова, постигнала шесто време в надпреварата. От по-опитните състезатели на клуба Гергана Иванова също е шеста при атлетките под 16 години. По думите на треньора турнирът „Митето“, събрал най-добрите атлети в страната, е бил едно мини национално първенство.

Елица Тодорова застанала на старт на дистанцията 2000 м. при девойките младша възраст, завоювала първото място, с много добро бягане, под 7 минути, въпреки трудното трасе и честите завои по него. При мъжете Кристиян Герчев мерил сили с елитните състезатели в кънтрито, като Митко Ценов, Йоло Николов, Иво Балабанов, които също участвали в турнира. И десетото място е успех за пирдопския състезател. Неговата подготовка е насочена към екстремните бягания – 30 км. планинско бягане и маратон, който му предстои през месец октомври.

На 23 септември пирдопски атлети се включили и в турнира „София Рън“, проведен в Студентския град. Елица Тодорова и Кристиян Герчев, се справили с поредното предизвикателство, доказвайки добрата си форма в момента. Елица е първа при жените, където неин основен конкурент в бягането е била Дева-Мария от гр. Мездра. Пирдопската състезателка проявила отлична тактическа дисциплина и с финален спринт в последните 100 м. от дистанцията, завоювала златния медал, преодолявайки петте километра за 20 минути. Кристиян Герчев е осми при мъжете, отново сред група с много силни състезатели, привлечени от високия награден фонд.

На атлетите на Пирдоп предстоят националното първенство по маратон за мъже и на 20 октомври традиционния турнир по крос „Кънтри“ в гр. Луковит. В края на същия месец е националното първенство в тази дисциплина, домакин на което е гр. Сунгурларе.

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031