МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На  29 ноември в зала „Витоша“ на „Интер Експо Център“,  гр. София, се състоя конференция „Безопасност и здраве при работа 2018 – Добри практики и предизвикателства на превенцията“. Събитието, преминало под патронажа на Министерството на труда и социалната политика, бе организирано от Индустриален клъстер „Средногорие“ с подкрепата на „Аурубис България“, „Асарел-Медет“ и институционалните партньори  Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Асоциация на индустриалния капитал в България и  Българска минно-геоложка камара. Официалното откриване на форума бе уважено от зам.- министъра на труда и социалната политика Лазар Ангелов, Румяна Михайлова – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Евелин Русинов, ръководител направление „Здравословни и безопасни условия на труд“, „Аурубис България“, главния секретар на БТПП Васил Тодоров, д-р Петя Георова, председател на Асоциация по трудова медицина, АИКБ и инж. Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“. Прочети още...
   |   

Най-добрата лекоатлетка на Пирдоп – Елица Тодорова, завоюва нови два златни медала в бяганията си на турнири през месец септември, разказа нейният треньор Ваньо Масларски. В границите на 48 часа състезатели на Спортен клуб „Средногорски атлет“ са участвали в два силни турнира, постигайки добро за моментната си подготовка класиране.

На 22 септември атлети на клуба са стартирали в Международния турнир по крос „Кънтри“ – „Митето“ в с. Койнаре. На различните дистанции и възрастови групи са застанали на старт най-добрите български състезатели в дисциплината, както и представители на Македония и Сърбия.

Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп се е представил с няколко свои състезатели, както и с още некартотекираните си атлети от подготвителната група – Станислава Проданова, Аника Страхилова, които са само на единадесет години. Те участвали в бягането на най-късата дистанция – 500 м., за да трупат опит и увереност във своите възможности, каза г-н Масларски. Станислава се е класирала на седмо място, а веднага след нея е Аника, която е от Карлово и редовно пристига за тренировките си в Пирдоп. Тяхното представяне е добро, каза треньорът, тъй като водят подготовка едва от няколко месеца.

В бягането на 1000 м. участвала Надежда Асенова, постигнала шесто време в надпреварата. От по-опитните състезатели на клуба Гергана Иванова също е шеста при атлетките под 16 години. По думите на треньора турнирът „Митето“, събрал най-добрите атлети в страната, е бил едно мини национално първенство.

Елица Тодорова застанала на старт на дистанцията 2000 м. при девойките младша възраст, завоювала първото място, с много добро бягане, под 7 минути, въпреки трудното трасе и честите завои по него. При мъжете Кристиян Герчев мерил сили с елитните състезатели в кънтрито, като Митко Ценов, Йоло Николов, Иво Балабанов, които също участвали в турнира. И десетото място е успех за пирдопския състезател. Неговата подготовка е насочена към екстремните бягания – 30 км. планинско бягане и маратон, който му предстои през месец октомври.

На 23 септември пирдопски атлети се включили и в турнира „София Рън“, проведен в Студентския град. Елица Тодорова и Кристиян Герчев, се справили с поредното предизвикателство, доказвайки добрата си форма в момента. Елица е първа при жените, където неин основен конкурент в бягането е била Дева-Мария от гр. Мездра. Пирдопската състезателка проявила отлична тактическа дисциплина и с финален спринт в последните 100 м. от дистанцията, завоювала златния медал, преодолявайки петте километра за 20 минути. Кристиян Герчев е осми при мъжете, отново сред група с много силни състезатели, привлечени от високия награден фонд.

На атлетите на Пирдоп предстоят националното първенство по маратон за мъже и на 20 октомври традиционния турнир по крос „Кънтри“ в гр. Луковит. В края на същия месец е националното първенство в тази дисциплина, домакин на което е гр. Сунгурларе.

 

 

 

Декември 2018
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31