МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

На 29 септември се проведе третият турнир от инициативата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН - „Игри за добрини“. Турнирът по тенис на корт изправи един срещу друг отборите на „Аурубис България“, АЕЦ „Козлодуй“, Обединена българска банка, „Софарма“, „Сосиете Женерал Експресбанк“ и „ТехноЛогика“, които се бориха за избрани от тях благотворителни каузи.

Първо място след оспорвана битка зае отборът на Аурубис България, който бе победител и от турнира по футбол, поставил начало на програмата през месец юни.

 

Тимът на компанията бе в състав: Радина Георгиева, Нели Герова, Тодор Николов, Цвятко Духлаков и Петков Марков. След отлична игра на всички тях и най-вече на Тодор Николов, който не даде шанс на противниците си, като завоюва първото място при мъжете, служителите на „Аурубис България“ успяха да спечелят награден фонд от 3 000 лева за избраната от компанията кауза: Подкрепа за лечението на Симеон Хрисков – дългогодишен танцьор в Шопски ансамбъл в гр. Елин Пелин и ръководител на танцов клуб „Мирковско хоро“, с. Мирково.

“Ние от „Аурубис България“ никога не сме се отказвали да вярваме в доброто. „Игри за добрини“е един чудесен пример, как социално отговорни компании, се борят за свои каузи. Спортът е здраве, а в същото време служители дават всичко от себе си, водени от желанието да помогнат на хора в нужда.”, споделят от сплотения отбор на компанията.

Второто място в отборното класиране след оспорваната битка заеха АЕЦ Козлодуй, които се бориха за създаването на игрище за плажен тенис и волейбол със свободен достъп за жителите на града. На трето място застанаха домакините Софарма с каузата “Спорт за деца с увреждания” на BCause: в помощ на благотворителността.

Издание 2018 на “Игри за добрини” ще приключи с турнир по волейбол. Той ще се проведе на 13 октомври в Овергаз Арена, София, където отборът на „Аурубис“ отново ще се изправи в битка за първото място.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930