МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На  29 ноември в зала „Витоша“ на „Интер Експо Център“,  гр. София, се състоя конференция „Безопасност и здраве при работа 2018 – Добри практики и предизвикателства на превенцията“. Събитието, преминало под патронажа на Министерството на труда и социалната политика, бе организирано от Индустриален клъстер „Средногорие“ с подкрепата на „Аурубис България“, „Асарел-Медет“ и институционалните партньори  Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Асоциация на индустриалния капитал в България и  Българска минно-геоложка камара. Официалното откриване на форума бе уважено от зам.- министъра на труда и социалната политика Лазар Ангелов, Румяна Михайлова – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Евелин Русинов, ръководител направление „Здравословни и безопасни условия на труд“, „Аурубис България“, главния секретар на БТПП Васил Тодоров, д-р Петя Георова, председател на Асоциация по трудова медицина, АИКБ и инж. Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“. Прочети още...
   |   

С два златни медала от турнира „Луковитски моми“

 

В границите само на една седмица състезатели на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп участваха в два турнира, в които достойно защитиха авторитета на местната школа по лека атлетика.

На 20 октомври, на Двадесет и осмия международен турнир по крос „Кънтри“ „Луковитски моми“, клубът от Пирдоп се е представил с няколко свои атлети в различните възрасти. В групата на най-малките участници, които се състезавали на дистанция от 100 м., победител е шестгодишната Добринка Николова от Пирдоп, която е изминала разстоянието за 18 секунди, съобщи треньорът на отбора Ваньо Масларски. Златният медал е заслуженото отличие за усилията и труда в тренировките на младата надежда в леката атлетика от града.

 

При момичетата до 10 – 11 години, на разстоянието 600 м., клуб „Средногорски атлет“ е записал за старт две свои състезателки. Станислава Проданова е завършила шеста в надпреварата, с време 2:17 мин., а веднага след нея е финиширала Аника Атанасова, спряла хронометрите на 2:20 мин.

В групата на девойките младша възраст най-добрата атлетка в тази възраст – Елица Тодорова, е спечелила надпреварата на 2000 м. и златния медал, с време 7:01 мин.

На 27 октомври атлети на гр. Пирдоп са участвали и в Националния шампионат по Крос „Кънтри“ в гр. Сунгурларе. При момичетата под 16 години двете състезателки на клуба Йоанна Захариева и Аника Атанасова, които са с по две години по-малки от останалите си съпернички, са завършили според възможностите си, заяви г-н Масларски. Йоанна е на 18 място с време 8:23 мин., а Аника е на 25-то място, с 9:05 мин. За двете момичета националният шампионат е бил първото голямо състезание от този ранг, каза треньорът.

В групата на девойките старша възраст – под 20 години, Елица Тодорова, на дистанцията 4000 м., е трета, с време от 15:12 мин. На първо и второ място са по-големите от пирдопчанката с по две години Силвия Георгиева от клуб „Евър“ – Варна и Дебора Аврамова от клуб „Орловец“ – Габрово. Трите девойки са част от националния отбор на страната, който ще участва на Балканското първенство по крос „Кънтри“ на 4 ноември в румънския град Ботосани.         

 

 

 

Декември 2018
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31