МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

С два златни медала от турнира „Луковитски моми“

 

В границите само на една седмица състезатели на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп участваха в два турнира, в които достойно защитиха авторитета на местната школа по лека атлетика.

На 20 октомври, на Двадесет и осмия международен турнир по крос „Кънтри“ „Луковитски моми“, клубът от Пирдоп се е представил с няколко свои атлети в различните възрасти. В групата на най-малките участници, които се състезавали на дистанция от 100 м., победител е шестгодишната Добринка Николова от Пирдоп, която е изминала разстоянието за 18 секунди, съобщи треньорът на отбора Ваньо Масларски. Златният медал е заслуженото отличие за усилията и труда в тренировките на младата надежда в леката атлетика от града.

 

При момичетата до 10 – 11 години, на разстоянието 600 м., клуб „Средногорски атлет“ е записал за старт две свои състезателки. Станислава Проданова е завършила шеста в надпреварата, с време 2:17 мин., а веднага след нея е финиширала Аника Атанасова, спряла хронометрите на 2:20 мин.

В групата на девойките младша възраст най-добрата атлетка в тази възраст – Елица Тодорова, е спечелила надпреварата на 2000 м. и златния медал, с време 7:01 мин.

На 27 октомври атлети на гр. Пирдоп са участвали и в Националния шампионат по Крос „Кънтри“ в гр. Сунгурларе. При момичетата под 16 години двете състезателки на клуба Йоанна Захариева и Аника Атанасова, които са с по две години по-малки от останалите си съпернички, са завършили според възможностите си, заяви г-н Масларски. Йоанна е на 18 място с време 8:23 мин., а Аника е на 25-то място, с 9:05 мин. За двете момичета националният шампионат е бил първото голямо състезание от този ранг, каза треньорът.

В групата на девойките старша възраст – под 20 години, Елица Тодорова, на дистанцията 4000 м., е трета, с време от 15:12 мин. На първо и второ място са по-големите от пирдопчанката с по две години Силвия Георгиева от клуб „Евър“ – Варна и Дебора Аврамова от клуб „Орловец“ – Габрово. Трите девойки са част от националния отбор на страната, който ще участва на Балканското първенство по крос „Кънтри“ на 4 ноември в румънския град Ботосани.         

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031