МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 6 септември в гр. Златица тържествено беше отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Марчинг бенд с ръководител Тодор Цачев откри празника с изпълнението на няколко марша, а девойки развяваха националния флаг. Водещият на честването Димитър Овчаров припомни за събитието от преди 135 години, обединило в едно българите от Източна Румелия със сънародниците им от Княжество България. Стихове за великото дело изпълниха ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Мажоретките и духовият оркестър, под ръководството на г-н Цачев отново заредиха малкото присъстващи на тържеството с енергия и празнично настроение. Прочети още...
   |   

На 27 октомври в град Скопие, Република Македония, се състоя тридесет и четвъртото издание на превърналия се в традиция Международен турнир по спортни танци „Скопие Оупън 2018“, научи вестник „Регион“ от председателя на Клуб за спортни танци „София Данс“ – София Иван Терзиев.

Организатори на проявата са Спортен танцов клуб „Ритъм плюс”, Спортната федерация по танци и Асоциацията на спортните федерации в Република Македония. Основен спонсор на проявата е Агенцията за младежта и спорта в югозападната ни съседка.

 

Участници „Скопие Оупън 2018”, имало от цял свят – представители на клубове по спортни танци от България, Македония, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и други. Сред множеството състезатели са били и момичета, и момчета от района на Средногорието, с треньор Стойчо Соколов, които се подготвят в редиците на Клуб за спортни танци „София Данс“ и „Средногорие Данс”. Сред тях бяха двойките Даниел Базов и Василена Марковска и Владислав Божилов и Станислава Василева от Пирдоп. Със солово изпълнение се е представила дванадесетгодишната Ивон Комитова от село Чавдар.

Турнирът е в две дисциплини – латиноамерикански и стандартни танци, всяка включваща Basic и Open-състезание. В отделните категории двойката Василена Марковска и Даниел Бозов са завоювали три първи и едно второ място, като са златни медалисти в двете състезания на стандартните танци, а на латината са първи на  Open  и втори на Basic. Владислав Божилов и Станислава Василева са завоювали едно първо на Basic, две втори места в стандартните танци на Open и едно четвърто място при латината на Basic.

Състезателите от двата клуба прибавиха от към своя актив общо пет златни купи. Ивон Комитова се е класирала на осмото място от осемнадесет участнички в нейната категория и дисциплина.

Участието на танцьорите от Средногорието и големия колектив на Клуб „София Данс“ е важно, защото спечелените отличия, носят  точки за световната ранглиста.

 

 

 

 

 

Септември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930