МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

На 27 октомври в град Скопие, Република Македония, се състоя тридесет и четвъртото издание на превърналия се в традиция Международен турнир по спортни танци „Скопие Оупън 2018“, научи вестник „Регион“ от председателя на Клуб за спортни танци „София Данс“ – София Иван Терзиев.

Организатори на проявата са Спортен танцов клуб „Ритъм плюс”, Спортната федерация по танци и Асоциацията на спортните федерации в Република Македония. Основен спонсор на проявата е Агенцията за младежта и спорта в югозападната ни съседка.

 

Участници „Скопие Оупън 2018”, имало от цял свят – представители на клубове по спортни танци от България, Македония, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и други. Сред множеството състезатели са били и момичета, и момчета от района на Средногорието, с треньор Стойчо Соколов, които се подготвят в редиците на Клуб за спортни танци „София Данс“ и „Средногорие Данс”. Сред тях бяха двойките Даниел Базов и Василена Марковска и Владислав Божилов и Станислава Василева от Пирдоп. Със солово изпълнение се е представила дванадесетгодишната Ивон Комитова от село Чавдар.

Турнирът е в две дисциплини – латиноамерикански и стандартни танци, всяка включваща Basic и Open-състезание. В отделните категории двойката Василена Марковска и Даниел Бозов са завоювали три първи и едно второ място, като са златни медалисти в двете състезания на стандартните танци, а на латината са първи на  Open  и втори на Basic. Владислав Божилов и Станислава Василева са завоювали едно първо на Basic, две втори места в стандартните танци на Open и едно четвърто място при латината на Basic.

Състезателите от двата клуба прибавиха от към своя актив общо пет златни купи. Ивон Комитова се е класирала на осмото място от осемнадесет участнички в нейната категория и дисциплина.

Участието на танцьорите от Средногорието и големия колектив на Клуб „София Данс“ е важно, защото спечелените отличия, носят  точки за световната ранглиста.

 

 

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031