МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

В неделя – 17 март, на игрището с изкуствено покритие в гр. Пирдоп отборите от местната лига по мини футбол „Средногорие“ изиграха срещите си от първия кръг. Двубоите преминаха с изненади и доставиха удоволствие на почитателите на най-популярната игра в хубавия неделен ден.

Мини футболна лига „Средногорие“ е с 12 тима, и във всеки кръг ще се изиграват по шест срещи. На първите двубои от пролетния сезон съдия бе Добромир Цеков, а делегат от БАМФ бе Владимир Петров. Полезно за интересуващите се бе представянето на резултатите в реално време по интернет на страницата на Асоциацията.

 

В първата среща един срещу друг на терена застанаха съставите на „Смяна А“ и ФК „Миро“ – Пирдоп. Символичните гости след първото полувреме от 25 минути, изоставаха в резултата с 1 : 0, но през второто успяха да отбележат три безответни гола във вратата на своите противници и да спечелят двубоя. 

Втората за среща бе между ФК „Орлин“ и ФК „Ерато“, завършила с разгромния резултат 9 : 1. „Отборът на народа“, също инкасира изразителна загуба от „ФК „Каталунците“, като допусна 6 попадения във вратата си, а отбеляза само три. В четвъртия за първия кръг двубай ФК „Пирдоп“ не успя да надделее над МФК „Средногорие“ – Златица, завършвайки при резултат 4 : 4. В предпоследната среща за деня „Пирдоп Енерджи“ загуби от ФК „Църквище“ с 1 : 3. Атрактивен двубой накрая направиха ФК „Златица“ и ФК „Мирково – ветерани“, в която по-обиграният отбор на инж. Иван Велин спечели с резултат 3 : 5.   

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031