МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

В София се състоя турнир по спортни танци

 

На 9 и 10 март в столичната зала „Триадица” се състоя вторият Международен турнир по спортни танци „София Денс Оупън 2019”, а организатор и домакин на проявата беше Клуб по спортни танци „София Данс”, с президент Иван Терзиев. Турнирът беше част от богатия и наситен със състезания календар за настоящата година на Българската федерация по спортни танци. През двата фестивални дни се състоя и открит турнир по спортни танци. Събитието се проведе с подкрепата и на множество партньори, сред които и а рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед” и „Геотехмин“, които неведнъж са подкрепяли дейността на клуба, сподели г-н Терзиев.

Над 250 танцови двойки и толкова момичета, индивидуални изпълнители  от Македония и Сърбия, Молдова, Гърция, Русия и България взеха участие в „София Денс Оупън 2019”. Двойките бяха на възраст от 5 до над 19 години, разпределени в няколко категории. Сред участници от нашата страна имаше и състезатели от Средногорието, които достойно представиха своя художествен ръководител Стойчо Соколов.

 

Първия ден турнирът беше международен, а през вторият  - открит, като в категорията 15 Basic от региона се представиха двойките Антон Милев от град Пирдоп и Ивон Комитова от село Чавдар, Деян Велков и Теодора Висариева, Филип Тамбуев и Никол Александрова, които удостигнаха до четвърт финала. Доказалата се вече танцова двойка Памела Маринова и Станислав Шутилов от село Челопеч се представиха в категорията над 16 години. Те заеха първото място при стандартните и второто на латиноамериканските танци.

Тази година беше организирана надпревара и за най-малките състезатели, обучаващи се в детските градини. Сред тях имаше представители от село Чавдар, София, Кюстендил и Божурище. Възпитаниците на Детска градина „Щастливо детство” в Чавдар заслужено завоюваха наградата за най-атрактивен танц, а техният треньор Стойчо Соколов изрази задоволството си, че те са бъдещи таланти в спортните танци. Децата се представиха във втория ден – 10 март – неделя. 

Победители за втора поредна година в латинотанците на турнира при най-големите бяха Любомир Якимов  и Валентина Маркова, а при стандартните танци двойката Христов - Цончева. Организаторите на турнира се надяват да бъде засилен още повече интересът към спортните танци сред подрастващите. Президентът г-н Иван Терзиев сподели, че е доволен от своите ученици, посещаващи заниманията на треньори на клуба. Атмосферата в залата беше приповдигната, а тон за това дадоха с изпълнението си танцовите дуети от различните нации.

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031