МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

Започнаха успешно новата състезателна година

 

Отново медали за децата от пирдопския клуб по карате. На 16 март в град Бургас се проведе национално индивидуално и отборно първенство по „Шотокан Карате До“. Там младите каратеки завоюваха много медали в различните дисциплини.

Никол Петрова се закичи със злато на „Ката“ и сребро на „Кумите“. Алиса Камбер спечели сребро на „Кумите“ в индивидуалните игри и бронз на „Ката“ в отборните. Цонка Джамярова завоюва златен и бронзов медал на „Ката“, съответно в индивидуалните и в отборните състезания. Ивана Маринова се завърна със сребро на „Кумите“и с бронз в отборните игри на „Ката“. Деница Тодореова успя да се пребори за злато на „Ката“, сребро на „Кумите“ в индивидуалните игри, както и сребро на „Ката“ в отборните. Кристияна Тодорова спечели сребро на „Ката“ в отборните игри. Камелия Лещарова се закичи със златен медал на „Ката“, сребро на „Кумите“ и два сребърни медала в отборните игри. Иван Георгиев, Мартин Бобев и Кристиян Бонев се завърнаха от националното първенство съответно с по два бронзови и по един сребърен медал. Пламен Лещаров спечели бронз на „Кумите“ и сребро на „Ката“ в отборните игри.

 

Две от младите надежди на каратето от пирдопския клуб участваха и на турнира „Никон Оупън“ в София. От състезанието Анастасия Савова се завърна със златен, а Ива Георгиева с бронзов медал.  

Ден по-късно – на 17 март, отново в Бургас, се проведе и състезанието за купа „Ронин“. В битките на татамито взеха участие две от най-малките пирдопски каратеки. Тина Димитрова и Никол Христова се представиха отлично и завоюваха бронзови медали.

Междувременно сенсей Ресми Бобев стана част от състезанието за купа „Босфор“ в Истанбул, където беше съдия. На следващия ден той се състезава и в двете дисциплини – „Ката“ и „Кумите“, като се завърна у нас с два бронзови медала.

По думите му годината за всички негови възпитаници започва доста успешно, а тепърва предстоят много вълнуващи състезания, които ще донесат още медали на пирдопските каратеки.

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31