МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

В съботния приятен и слънчев 23 март десетки жители и гости на гр. Пирдоп посрещаха пролетта на голямата поляна в местността „Борова гора“. Общинското ръководство се бе погрижило за добрата организация на празника и множеството игри и забавления на участниците в тях, и на зрителите.

Начало на проявата поставиха малките самодейци от Детски танцов състав „Илинден“, с ръководители Илиян Николов и Моника Бельова. Кметът Ангел Геров поздрави съгражданите си с настъпването на пролетта и търколи, както повелява традицията, пирдопска пита по поляната за откриване на празника. Спонсори на игрите бяха общината, балканският шампион по културизъм и собственик на фитнес-зала „Стил Жийн“ Мартин Харалампиев, който бе и съдия при провеждането на състезанията на лежанката за момчета и мъже, и по клек за жени и девойки.

 

В организираните под ръководството на преподавателя от СУ „Саво Савов“ – Пирдоп Теодор Колев игри, се включиха деца и възрастни. Най-много зрители привлякоха състезанията по клек, вдигане на тежести на лежанка, канадска борба, теглене на въже. За първи път на пролетния празник се проведе и игра по малко познатият спорт бейзбол, набиращ популярност и у нас, както и по дартс и скачане с чували. На всеки участник в състезанията бе връчен талон, с който да участва в томболата на пролетния празник, а голямата награда бе таблет, предоставен от мобилния оператор „Виваком“.

Първи състезанието по клек започнаха дамите, като единствената участничка – Мария Вътева, направи „показно“ за по-младите си последователки, като спря упражнението на 150 повторения. При девойките най-добре се представи със стилно изпълнение на клека състезателката по карате от клуб „Будо“ – Челопеч Елена Суарес, направила 102 повторения. Втора остана Елица Бъчварова от Спортен клуб по борба „Стоян Николов“ – Златица, която направи 159 опита, но не така добри, както на победителката. Трета остана Цветина Рашева със 70 повторения. Момичетата бяха възнаградени от публиката с аплодисменти, а от общинското ръководство със златни, сребърни и бронзови медали и хранителни добавки, предоставени от Мартин Харалампиев.  

При момчетата на лежанката, която бе с тежест от 60 кг., най-добре се представиха Тодор Велков с 30 вдигания, Турхан Джамал – с 28 и Иван Андреев с 27. Мъжете се състезаваха с тегло на уреда от 100 кг., като еднакъв брой вдигания – по 30, направиха Ивайло Владимиров и Ивайло Кирилов. Златният медал бе за Владимиров, който изпълни упражнението перфектно. Сребърното отличие остана за Кирилов, а на третото място се нареди Светлин Михайлов с 18 повторения. Четвърти и пети в тази възрастова група бяха Росен Славчев с 14 и Нено Джамбазов – с 13 опита.

Едновременно с тези състезания се проведоха и игрите по дартс, където участваха 17 деца. Победител стана Димитър Георгиев със 79 точки. Емоции за децата имаше при бяганията с чували и на играта бейзбол, в която всички състезатели се забавляваха от умението си да хвърлят малката топка и да обикалят базите.

В канадската борба за дами победител стана Мария Ненкова, надвила и двете си опонентки – Елена Суарес и Елица Бъчварова. При мъжете надпреварата бе в две категории – до 80 кг. на състезателите, спечелена от Спас Спасов, и над 80 кг., в която група златният медал завоюва Павлин Николов.

Изключително драматично бе състезанието по теглене на въже за деца, където отборът на момичетата надви и двата състава от по шест момчета. В играта се включи и отбор на ветераните, в който на уреда се наловиха народните представители Лало Кирилов и Красимир Янков, кметът Ангел Геров, бизнесменът инж. Иван Велин и още двама „яки“ мъже. В оспорвана битка те успяха да преодолеят съпротивата на своите противници от отбора на момчетата.

Пролетният празник на гр. Пирдоп продължи до късно след обяд. Изтеглен бе и късметлийката с талон № 37 от томболата – Лили Цветкова, състезателка по дартс и бягане с чували, която си тръгна от „Борова гора“ с таблет. За пожелалите да се заредят с енергия имаше достатъчно количество горещ планински чай, осигурен от общината и Туристическо дружество „Паскал“, а ароматна скара и различни напитки бяха в подкрепа на желаещите да похапнат сред природата. Множество домашни любимци се радваха на вниманието на присъстващите деца и възрастни. Екип на Младежкия червен кръст при СУ „Саво Савов“ с ръководител медицинската сестра Пенка Карамихова бе в помощ на организаторите за всеки случай на неразположение или възстановяване на състезатели и публика.

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031