МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

В края на месец март пирдопският културист Ненко Андреев завоюва впечатляваща победа в своя спорт. На 29 март той спечели шампионската титла в дисциплината „Мъжка физика“, категория „Мъже“ до 173 см. ръст на състезателите, на престижния турнир, провеждан всяка година в столицата на Обединените арабски емирства – Дубай. В същата надпревара, но при младежите, той е втори. Успехът му е още значим като се има предвид, че е бил единственият българин и европеец, участвал на това първенство.

В състезанието, в което стана шампион, били общо 23-ма мъже, разказа Ненко Андреев. В страната, както е известно, има строги правила и изисквания, и почти винаги се игнорирали представителите на други страни, извън халифата. Още като тръгвал от България негови познати, треньори и колеги спортисти го предупреждавали за трудностите, които му предстоят за преодоляване на местните нрави, но това не спряло шампиона.

 

На турнира участвал в четири елиминационни кръга, като до финала достигнали само шестима от претендентите за първото място. А след обявяване на резултатите, се оказало, че Ненко е със седем точки повече от класирания на второ място, което в този спорт е много. Показателно за отношението на домакините към представителите на други нации, е било обявяването на побезителите и връчването на отличията. Емирът, който награждавал най-добрите културисти в неговата категория, когато му подал купата, не вдигнал ръката на българина, както се полага при подобен триумф. И това повлияло на класирането на Ненко Андреев в състезанието за най-престижната купа – тази на шампионите. От шестимата участници съдиите отредили на пирдопчанина… четвъртото място, независимо, че преди това спечелил безапелационно първото при мъжете.

Иначе, турнирът преминал при отлична организация и доказал класата си на един от най-посещаваните, мащабни и престижни състезания в културизма – във всичките му групи и категории участвали повече от 300 спортисти, разказа шампионът. Пред него още тази седмица предстои друго не по-малко важно състезание – на 6 април в Гърция ще се състои турнир, на който Ненко Андреев ще преследва потвърждаване на успеха си и още по-добро класиране – завоюване на „Прокарта“ на федерацията, в която той се състезава. След него ще има участия и на турнири във Франция, Малта и Сърбия, на които също очаква и се надява достойно да представи България и родния Пирдоп.

Ненко Андреев е признателен на семейството си и на всички, които са му помогнали и насърчавали да се представи отлично на турнира в Дубай. Благодарен е и на хората, които го поздравили за успеха, както от града, така и от страната. И гарантира, че ще продължи да ги радва с постиженията си в любимия спорт.

     

 

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031