МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 6 септември в гр. Златица тържествено беше отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Марчинг бенд с ръководител Тодор Цачев откри празника с изпълнението на няколко марша, а девойки развяваха националния флаг. Водещият на честването Димитър Овчаров припомни за събитието от преди 135 години, обединило в едно българите от Източна Румелия със сънародниците им от Княжество България. Стихове за великото дело изпълниха ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Мажоретките и духовият оркестър, под ръководството на г-н Цачев отново заредиха малкото присъстващи на тържеството с енергия и празнично настроение. Прочети още...
   |   

В края на месец март пирдопският културист Ненко Андреев завоюва впечатляваща победа в своя спорт. На 29 март той спечели шампионската титла в дисциплината „Мъжка физика“, категория „Мъже“ до 173 см. ръст на състезателите, на престижния турнир, провеждан всяка година в столицата на Обединените арабски емирства – Дубай. В същата надпревара, но при младежите, той е втори. Успехът му е още значим като се има предвид, че е бил единственият българин и европеец, участвал на това първенство.

В състезанието, в което стана шампион, били общо 23-ма мъже, разказа Ненко Андреев. В страната, както е известно, има строги правила и изисквания, и почти винаги се игнорирали представителите на други страни, извън халифата. Още като тръгвал от България негови познати, треньори и колеги спортисти го предупреждавали за трудностите, които му предстоят за преодоляване на местните нрави, но това не спряло шампиона.

 

На турнира участвал в четири елиминационни кръга, като до финала достигнали само шестима от претендентите за първото място. А след обявяване на резултатите, се оказало, че Ненко е със седем точки повече от класирания на второ място, което в този спорт е много. Показателно за отношението на домакините към представителите на други нации, е било обявяването на побезителите и връчването на отличията. Емирът, който награждавал най-добрите културисти в неговата категория, когато му подал купата, не вдигнал ръката на българина, както се полага при подобен триумф. И това повлияло на класирането на Ненко Андреев в състезанието за най-престижната купа – тази на шампионите. От шестимата участници съдиите отредили на пирдопчанина… четвъртото място, независимо, че преди това спечелил безапелационно първото при мъжете.

Иначе, турнирът преминал при отлична организация и доказал класата си на един от най-посещаваните, мащабни и престижни състезания в културизма – във всичките му групи и категории участвали повече от 300 спортисти, разказа шампионът. Пред него още тази седмица предстои друго не по-малко важно състезание – на 6 април в Гърция ще се състои турнир, на който Ненко Андреев ще преследва потвърждаване на успеха си и още по-добро класиране – завоюване на „Прокарта“ на федерацията, в която той се състезава. След него ще има участия и на турнири във Франция, Малта и Сърбия, на които също очаква и се надява достойно да представи България и родния Пирдоп.

Ненко Андреев е признателен на семейството си и на всички, които са му помогнали и насърчавали да се представи отлично на турнира в Дубай. Благодарен е и на хората, които го поздравили за успеха, както от града, така и от страната. И гарантира, че ще продължи да ги радва с постиженията си в любимия спорт.

     

 

 

 

 

Септември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930