МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 6 септември в гр. Златица тържествено беше отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Марчинг бенд с ръководител Тодор Цачев откри празника с изпълнението на няколко марша, а девойки развяваха националния флаг. Водещият на честването Димитър Овчаров припомни за събитието от преди 135 години, обединило в едно българите от Източна Румелия със сънародниците им от Княжество България. Стихове за великото дело изпълниха ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Мажоретките и духовият оркестър, под ръководството на г-н Цачев отново заредиха малкото присъстващи на тържеството с енергия и празнично настроение. Прочети още...
   |   

В съботния ден – 20 април, на стадиона на Спортен комплекс „Мирково“ се състоя четвъртия турнир за футболисти ветерани. На принципа „Всеки срещу всеки” си дадоха среща три отбора – ФК „Мирково”, ФК „Задругар” от Крупац, квартал на Пирот, Република Сърбия и „Странджанец” от гр. Царево.

Първата среща беше между съставите на Мирково и Крупац, завършила с победа на домакините.  Втората среща бе между отборите на Царево и Крупац, а третата противопостави един срещу друг футболните ветерани на Царево и Мирково. Въпреки че са вече на възраст, мъжете показаха завидни технически умения при боравенето с топката, спортсменска игра и боен дух. С най-много отбелязани голове и победи първото място зае тимът на домакините от Мирково. Второто място завоюва от съставът на гостите от Република Сърбия, а на третото място се нареди отборът на Царево. 

 

За достойното си представяне в турнира капитаните на отборите получиха купи и съответно златен, сребърен и бронзов медал.  На отборите бяха връчени подаръци от община Мирково. Призът за най-добър голмайстор на турнира спечели Тошко Александров от ФК „Мирково” за вкарани  четири гола. За най-етичен играч беше определен Куша от отбора на ФК „Задругар” от Крупац. Най-добър вратар стана Георги Механджийски от ФК „Мирково”, а за най-добър съдия беше определен Илия Балканджиев (Бачо).  

След закриването на турнира между ветераните футболисти бе проведена среща на приятелството, по време на която бяха наградени най-добрите състезатели.

 

 

 

Септември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930