МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

В събота – 4 май, тимът на ФК „Пирдоп“ изиграха домакинския си мач срещу състава на ФК „Бенковски“ – Костенец на стадиона в с. Мирково. Малкото публика стана свидетел на твърда игра, два червени картона, седем жълти, опит за разправа със съдията и множество неадекватни отсъждания на реферите.

Началото на двубоя, който противопостави един срещу друг предпоследния срещу втория в класирането на Зона „Изток“ на Областната футболна група, не предвещаваше подобна развръзка. Двата тима около двадесет минути играха в добро темпо, а първото по-сериозно положение за отбелязване на гол бе в полза на домакините. До средата на полувремето пирдопчани имаха превес и изпълниха три ъглови удари, срещу нито един за гостите. Съдията Мартин Миладинов от София, обаче се превърна в главно действащо лице на терена и от резервната скамейка на ФК „Пирдоп“ не без основание го обвиняваха гласно и пред дежурния делегат на Областния футболен съюз в „подпиране“ на състава на „Костенец“. Неадекватен в някои от отсъжданията бе и помощникът му от близката на трибуните страна на терена.

 

Така се стигна до комичната, но и във вреда на пирдопчани 25-та минута от мача. Страничният съдията, в стремежа си да бъде на една линия с последните защитници на ФК „Пирдоп“, бягайки да настигне състезателите на терена, изпусна флагчето си от дръжката му. Но вместо да наблюдава играта, се върна да си го вземе, и така не видя явната засада на нападател на гостите. Той пък се възползва от пропуснатото отсъждане нарушението на правилата, напредна в полето на домакините и с лекота преодоля вратаря Теодор Михов, отбелязвайки за 0 : 1. Още преди това да се случи пирдопчани на терена, резервните футболисти и публиката, протестираха за неотсъдената засада, но без резултат – голът бе признат.

Ситуацията и явното ощетяване на отбора изнерви състезателите на ФК „Пирдоп“. Въпреки това Теодор Михов в 30-та минута спаси вратата си от второ попадение. Три минути по-късно, обаче, вратарят се подаде на емоцията и получи директен червен картон. Той стана при едно нарушение в полето на домакините от състезател на гостите, който излишно разкара топката и не позволи на стража да изпълни бързо свободния удар. Михов се запъти към него да му иска обяснения и му нанесе удар с крак. Действията си той обясни по-късно, че се спънал в играча на „Костенец“, което от съдията бе прието като нарушение без топка и бе изгонен.

Разправията около показването на червения картон продължи няколко минути, като се стигна и до разправа с рефера от страна на Теодор Михов, който изрита съдията. Дежурният делегат на мача и играчи от домакините влязоха в дискусия, да бъде ли прекратен двубоят при демонстрираното неадекватно съдийство, но след няколко минути разправии на терена и извън него, срещата бе продължена, като домакините останаха с десет души на терена. А вместо изгонения титуляр, на вратата на ФК „Пирдоп“ застана № 14 – Цветан Цанов.

През второто полувреме неадекватните отсъждания на съдийската бригада от столицата продължиха. В 49-та минута страничният рефер от близката до трибуните страна на терена отново изпусна флагчето си от дръжката му, но този път това се размина без вреди за домакините. Гостите станаха по-настойчиви и пренесоха играта по-трайно в полето на домакините. В 51-та минута футболисти на „Костенец“ се оказаха зад защитата на ФК „Пирдоп“ и с мощни удари на два пъти се опитаха да отбележат гол. С ефектни спасявания Цветан Цанов спаси вратата си от нови попадения, аплодиран от зрителите и съотборниците си.  

Пирдопчани също имаха своите възможности за изравняване на резултата, но до гол във вратата на гостите така и не се стигна. Съдията Миладинов в някои безобидни ситуации компенсираше домакините, но в повечето от случаите при нарушения толерираше гостите. При няколко фаула не отсъди жълти картони на футболисти от техния отбор, но в 63-та минута, след едно особено грубо влизане в краката на играч на „Костенец“ срещу състезател на ФК „Пирдоп“, нямаше какво друго да направи – показа втори жълт и, съответно, червен картон на № 11 – Йордан Йорданов.

Двата състава завършиха срещата с по десет души, въпреки че грубостите от страна на футболистите от гостуващия тим бяха повече и по-опасни за здравето на състезателите. В 77-та минута от ФК „Пирдоп“ имаха претенции за директен червен картон на играч от Костенец, който атакува с бутонките напред футболист на домакините, но виновният за фаула се отърва само с жълт.

Срещата приключи с минимална загуба на ФК „Пирдоп“ с 0 : 1 и оставане на предпоследното място в групата. 

        

 

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031