МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

Най-добрата българска лекоатлетка при девойките – старша възраст, у нас – Елица Тодорова, стартира успешно новия състезателен сезон на открито. На турнира „Нови звезди“, проведен на базата на Националната спортна академия на 18 май, тя участва в бяганията на 1500 м., съобщи треньорът на пирдопчанката Ваньо Масларски.

Състезателката на Спортен клуб „Средногорски атлет“ е получила покана от организаторите за надпреварата и тя за пореден път доказа класата си, своя талант на бегач и високите възможности на пистата. Въпреки че, по думите на треньора Ваньо Масларски, тя не е вложила максимума от себе си, съобразявайки се с останалите си противнички, Елица Тодорова с лекота е спечелила първото място и златния медал, изпреварвайки втората атлетка, пристигнала на финала, с около 30 секунди. А за дистанция от 1500 м. това е доста време и разстояние на пистата.

 

Елица направи добър старт, каза г-н Масларски, като пожела на своята възпитаничка в предстоящите и стартове също всичко да бъде наред. Тази събота и неделя, пирдопската състезателка ще участва на националния шампионат за юноши и девойки под 20 години (старша възраст), на който той очаква отново отлично представяне и първи места от Елица Тодорова.

Треньорът сподели, че на 18 май първо състезание от висок ранг и на открито са имали и момичетата от отбора до 14 години. Аника Атанасова, Станислава Проданова и Надежда Асенова са участвали на състезанието по четирибой – 60 м. гладко бягане, 60 м. с препятствия, дълъг скок и 600 м., на стадиона на НСА. Сред повече от 175 атлетки на тяхната възраст те са се класирали в средата на голямата група, а най-малка от всички е била Станислава. Състезанието е било изключително тежко, тъй като е започнало рано сутринта и завършило в късния следобед. Момичетата на Пирдоп са се представили добре, тъй като тяхната подготовка не е насочена към четирибоя, а техни противнички са били ученички в спортни училища и паралелки от страната. Въпреки това те са издържали успешно изпитанието и са показали възходящо развитие в своята подготовка

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31