МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

В петък – 4 октомври, при непрекъснат дъжд на Спортен комплекс „Пирдоп“ се състоя награждаването на победителите в няколко вида спорт от традиционния турнир на „Аурубис България“. Най-добрите спортисти на компанията издържаха на сложните метеорологични условия и доказаха, че освен отлични металурзи, са и с калени характери. 

Церемонията, на която присъстваха директор „Производство“ на дружеството инж. Димо Кирилов, ръководителят на направление „Сярна киселина“ инж. Цветан Цветанов и на „Обогатителна фабрика“ инж. Евгени Висариев, бе предхождана от срещата за определяне на първенеца в надпреварата в най-популярната игра – футболът.

Четири тима участваха в турнира – „Металургия“, „Техническа дирекция“, „Административни дейности“ и „Обогатителна фабрика“, които според регламента, играха всеки срещу всеки. Класирането се определи по сбора на спечелените точки, като на четвърто място са „администраторите“, трети остана съставът на „Обогатителна фабрика“. В спора за първото се срещнаха металурзите и представителите на „Техническа дирекция“, които въпреки дъжда с много хъс и здрави единоборства показаха отличните си футболни умения. С много добри изяви бяха двамата вратари – Иван Чолаков на „Металургия“ и Тодор Евтимов на „“Техническа дирекция“, които спасиха силни и опасни удари към своите врати.

 

Още в началото на първото полувреме „техниците“ поведоха в резултата след ефектен гол на нападателя си Калоян Николов. В самия край на тази част на играта, която бе от две полувремена по 20 минути, „металурзите“ върнаха едно попадение за 1 : 1.

През втората част дъждът се засили, както и напрежението на терена. Още в 27-та минута на мача Росен Кючуков от „Техническа дирекция“, за втори път порази вратата на Иван Чолаков и съставът на „Металургия“ вече изоставаше с 2 : 1. В 15-та минута отново Росен Кючуков се представи отлично пред вратата на противниковия отбор и вкара за 3 : 1 за „Техническа дирекция. Минута преди края на мача тимът на „Металургия“ пропусна да намали изоставането си в срещата, а в ответната атака Кючуков вкара трети гол в двубоя и оформи крайния резултат – 4 : 1 за „техниците“, които съвсем заслужено спечелиха купата за първото място.

В състезанията по тенис на корт при дамите шампионка е Илиана Йосифова, а при мъжете до 45 години – Тодор Николов. При ветераните победител в турнира на зеления корт е Петко Марков. Специална награда за играч с най-голяма „дупка“ на ракетата заслужи Сашо Александров.

В игрите по тенис на маса първото място спечели Иво Белишки, а наградата за най-атрактивен състезател отиде при Мариян Джуров. При шахматистите шампион е Пламен Янулов, а втори и трети – инж. Димо Кирилов и Николай Неделчев. Наградите на всички тези спортисти връчи инж. Евгени Висариев.

Най-добра двойка в състезанията по белот бяха Светослав Ранчев и Александър Шофелинов, които получиха купите си от инж. Цветан Цветанов. Специалната награда за най-голям късметлия белота заслужи Рени Клюнчева. В спортния риболов безспорен първенец и тази година е Георги Спасов, който освен най-много улов, е хванал и най-голямата риба – кефал, с тегло 1090 гр.

Инж. Димо Кирилов удостои с купи най-добрите футболисти, като на първото място на почетната стълбичка се изкачи отборът на „Техническа дирекция“. Призът за голмайстор спечели Росен Кючуков, най-добър защитник е Радина Георгиева, а най-добър вратар – Тодор Евтимов от отбора на победителите.

В спортните турнири на „Аурубис България“ са участвали близо 100 активно спортуващи служители на компанията. На закриването бяха изразени уверения, че през следващата – 2020 г. те ще бъдат двойно повече. Накрая всички наградени направиха фотосесия за спомен от приключилата спортна надпревара.     

 

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031