МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

В края на есента на миналата година в с. Челопеч, с подкрепата на кмета инж. Алекси Кесяков, е създаден клуб по спортен брид, а основатели са  Атанас Ангелов, Атанас Тимев, Антон Антонов, Красимир Симеонов, Пламен Христов и Йордан Щерев. За председател на сдружението, което вече е регистрирано в Агенцията по вписванията, е Атанас Тимев. Предстои това да стане и в Българската бридж федерация, в която чренуват 42 клуба, за да може да се включи в турнирите от нейния календар.

Г-н Тимев разказа, че идеята за учредяването на клуба се родила спонтанно, по време на едно негово участие на турнир по спортен бридж в Приморско. Там се срещат с кмета на Община Челопеч, който проявява интерес към състезанието. И когато Атанас Тимев и партньорката му печелят надпреварата, дошло и предложението на инж. Кесяков – да се създаде клуб по бридж в с. Челопеч под негов патронаж. И това станало.

Първите изяви на членовете на клуба са на турнир в Сливен през късната есен на миналата година. Представят се добре измежду участващите около петдесет двойки. И това дава импулс на членовете му да продължат с подготовката и да участват в следващи състезания. Защото, казва Атанас Тимев, – спортният бридж е като шахмата. Изисква се бърза мисъл и постоянство в играта. Много важно е партньорите да се разбират помежду си и да играят като отбор. В клуба те са три – Атанас Тимев и Красимир Симеонов, Атанас Ангелов и Антон Антонов, а Пламен Христов и Йордан Щерев оформят последния тандем.

 

Преди дни те се завърнали от изключително успешното си представяне на Четиринадесетата международна бридж ваканция „ПРО ЕАД 2019“ в Хасковски минерални бани. Състезанието е традиционно и тази година се провело от 29 декември 2019 г. до 6 януари 2020 г. А записаните участници били над 150, в това число и отбори от Румъния, Турция, Финландия и Австрия. Съдии били Валентина Петрова и Разван Спиридонеску от Румъния. Турнирът е много важен и показва нивото на отборите, преди провеждането на държавните първенства.

Представителите на Средногорието, което има трайни и дълголетни традиции в този спорт, заминали за Хасковските минерални бани на 2 януари и се завърнали с няколко купи и медали. През това време са се провели три двойкови и един отборен турнир, разказа Атанас Тимев. В единия двойков турнир той и партньорът му Красимир Симеонов завоювали първото място. В другия – Атанас Ангелов и Антон Антонов са трети. А в третия – за смесени двойки, Атанас Ангелов и съпругата му Мария Ангелова, са втори. В отборната надпревара младият клуб по спортен бридж „Челопеч“ се наредил на пето място, което е безспорен успех за състава му и доказателство, че имат огромен потенциал в този спорт, който предстои да реализират.

Атанас Тимев казва, че той и приятелите му са с опит от над 20 години в любимия спорт. Нивото на българския бридж е много високо, заявява той. България, представителите на Полша, Италия, Израел и САЩ, са най-добрите в света и е трудно да им се вземе турнир от някоя друга страна извън тази група. Показателно е, че в страни като Полша, Холандия и Израел, спортният бридж се изучава в училище, тъй като развива математическото и логическо мислене на учениците.   

За успеха на двойките от Челопеч помагат и много други хора, а на състезанията винаги са придружавани от близки и приятели, които ги подкрепят по време на изявите им. В по-голямата част от подготовката на двойките преминава в градовете София и Варна, където е постоянното местожителство на четирима от учредителите на клуба. Това са двата града, с най-силно изявени отбори и клубове по спортен бридж. В Европа и почти всички останали страни, се съобразяват с нашите участници, където и да се провеждат турнирите.

Бридж клуб „Челопеч“ се подкрепя изцяло от общината, в скоро време членовете му ще се сдобият с екипи. Вече са уточнили програмата си за годината и ще участват в осем турнира през следващите месеци. Надяват се да продължат с успехите и да затвърдят постигнатите резултати от първите си две участия като клуб. Тренировките си провеждат всеки четвъртък в гр. Пирдоп, а председателят Атанас Тимев казва, че клубът е отворен и се приемат нови двойки. Стига да са отдадени на този спорт и да желаят да се включат в състава. И не скрива желанието си, че очаква повече млади хора да проявят интерес към тази игра.    

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031