МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 С официална церемония връчиха званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” на Пенчо Стоянов Геров    На 26 юни се състоя извънредно тържествено заседание на Общински съвет – Чавдар, което се проведе в специфична обстановка. Сесията се състоя на открито – в местността „Света Петка” над село Чавдар, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки в страната. Деловата работа на съветниците бе само по една точка в дневния ред – връчване на знаците да почетен гражданин на Община Чавдар на Пенчо Стоянов Геров, кмет на общината от 2003 до 2019 г. Г-н Геров се удостоява с високото звание за своя изключителен принос като кмет и обществената си ангажираност за цялостното развитие и подем на Община Чавдар, и налагането й като модел за устойчиво развитие.  Гости на събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България” Лало Кирилов, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. София Торолова – директор на Дирекция „Административни и социални дейности” в „Елаците-Мед”, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс в село Мирково, колективът на ОбА, семейството на дългогодишния кмет на общината – съпруга Мария Герова, синове Стоян и Ангел, снахите Геновева и Нели, и внуците Пенчо и Николай, Мария и Теодора, ръководители на институции и жители на Чавдар.  Церемония беше открита от общинския съветник Мария Цачева, а заседанието бе водено от председателя Мария Томева. За тържеството и важността на форума допринесоха и химните на Република България и на Европейския съюз. Прочети още...
   |   

Най-добрата състезателка на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп,  Елица Тодорова, завоюва два златни медала на националния шампионат за юноши и девойки под 20 години. Като бе безапелационен победите на дистанциите 1500 и 3000 м., сред своите връстници, каза за в. „Регион“ нейният треньор Ваньо Масларски.

Първенството се проведе на 25 и 26 януари в зала „Асикс Арена“, като пирдопчанката в първия ден спечели златото на 1500 м. гладко бягане с време 4:41.31 мин., изпреварвайки с повече от десет секунди финиширалата втора атлетка – Петя Ковачева от Клуб „Тангра“ – Варна (4:52.53 мин.). На трето място е Ива Чиликова от СКЛА „Дунав“, гр. Русе, която е спряла хронометрите на 4:56.26 м. В състезанието в тази дисциплина са участвали двадесет атлетки от клубове от цялата страна. Повече конкуренция в това бягане пирдопската атлетка е имала от състезателка от Молдова, участваща извън класирането, но след изминаването на около 1000 м. от дистанцията, тя е изостанала.  

 

В неделя – 26 януари, Елица Тодорова е стартирала и на 3000 м., заедно с още шестнадесет атлетки, като отново е провела отлично бягане. Без да позволи някоя от съперничките й на пистата да се пребори за повече от сребърния медал, пирдопчанката е завоювала първото място пак с впечатляваща преднина пред класираните на второ и трето място, завършвайки с време 10:46.23 мин. Втора е отново Петя Ковачева от клуб „Тангра“ (10:54.14 мин.), а трета състезателката на „Орловец – 93“ – Габрово Маргарита Радева (11:04.85 мин.).

На 1 февруари пирдопската атлетка застана на старт и при жените, на дистанция 1500 м. гладко бягане и отново доказа, че израства като състезателка и успешно се конкурира с по-големите. В оспорваната надпревара на пистата, почти до последните метри тя е била наравно със Силвия Георгиева от Пловдив (4:39 мин.), която благодарение на по-големия си опит, успява да изпревари Елица. Нашата състезателка е завършила втора, със сребърен медал (3:42 мин.). 

Затвърждаването на добрата спортна форма, отличните резултати и завоюваните златни медали са гарантирали на Елица Тодорова включването й в националния отбор за участие на Балканиадата за девойки старша възраст. Състезанието е на 9 февруари в столицата на Република Турция – Истанбул. Пак там, но на 15 и 16 февруари ще е Балканиадата и за мъже и жени, на която пирдопчанката отново ще представя страната ни.

Атлетката и нейният треньор в СК „Средногорски атлет“ – Пирдоп Ваньо Масларски изразиха специални благодарности към изпълнителния директор на „Аурубис България“ Тим Курт и колектива на компанията. С подкрепата на дружеството Елица и нейните съотборнички са имали възможност да проведат отлична подготовка на лагер-сборовете и в столицата, и да участват в стартовете в зала в своите дисциплини. Техните успехи са резултат на доброто и продължаващо през годините партньорство, и помощта, която оказват на спорта в общината от фирмата.       

 

 

 

 

Юли 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031