МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 31 март на кръстовището на улиците „Панайот Хитов“ и „Иван Вазов“ в гр. Пирдоп бе направена символична първа копка на проект „Рехабилитация на улици „Иван Вазов“, „Гео Милев“, Славци“, „Сергей Румянцев“, „Панайот Хитов“, „Манджарин“ и „Стефан Стамболов“, който е по програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. Целта е създаване на оптимална жизнена среда, нейното опазване, осигуряването на достъпност и развитие на икономиката и образованието в града. На церемонията, при спазване на изискванията за защита на личното и на околните здраве и безопасност, присъстваха кметът на общината Ангел Геров, зам.-кметовете инж. Иван Щаплев и инж. Мария Шентова, арх. Щеряна Дарданова и инж. Илияна Попова, представители на фирмите за авторски и строителен надзор. А вместо традиционната „първа копка“ за начало на дейностите, кметът Ангел Геров плисна само менче с вода, поставяйки начало на работата по изпълнението на проектното задание. Г-н Геров обясни, че първоначално бюджетът на проекта е бил около 1 млн. евро, но впоследствие е намален на 600 000 евро. Поради това са редуцирани и дейностите, които ще се изпълняват. В първоначалния проект е било заложено и реконструкция на тротоарните пространства. Предвид на това, на седемте улици, някои от които ще бъдат ремонтирани само частично, ще бъдат подменени бордюрите, ревизионните отвори от канализацията за дъждовни води и асфалтовото покритие. Всички разрушени при работата тротоарни пространства, ще бъдат възстановени от изпълнителя. Неминуемо това ще се случи с крайните две плочки до бордюрите, поясни кметът. Впоследствие може да се насочат общински средства или финансиране по друга програма и за подобряване на тротоарите. Прочети още...
   |   

На 25 февруари във физкултурния салон на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Чавдар, се състоя шестата поредна среща, част от програмата учебното заведение и пекарна „Прованс” инициатива „Срещни известните, стани като тях”. Събитието беше уважено от секретаря на общинската администрация Павлина Павлова, ученици, учители, родители и гости на село Чавдар.

Тази среща на учениците от най-малката община в България беше посветена на спорта. Поредните гости бяха спортистите Армен Назарян и неговият син Едмонд Назарян.

Разговорът с двамата именити състезатели започна с химна на Република България, докато те държаха гордо българския трибагреник. Това беше и специален поздрав от домакините към новия и съвсем заслужен успех на Едмонд. Водеща на вечерта Мария Цачева приветства гостите и представи техните житейски и спортни биографии. На мултимедийния екран в салона на училището бяха прожектирани кадри от родната страна на Армен Назарян – Армения, и всички присъстващи научиха интересни неща за родината му.

 

Армен Людвигович Назарян е бивш арменски и български състезател и настоящ треньор по борба в класически стил у нас. Роден е на 9 март 1974 г. в град Масис. Започва да се занимава с борба през 1982 г. Първият му треньор е Роберт Нерсесян. През 1983 г. печели първи златен медал от градско първенство за юноши-младежи. Състезава се за Армения и печели шест медала от престижни първенства. Олимпийски шампион от летните олимпийски игри в Атланта през 1996 г.

От този момент започва да се състезава за България, като за привличането му у нас принос имат Валентин Йорданов и Гриша Ганчев. Получава българско гражданство с президентски указ през 1997 г. Висок е 160 см. и тежи 60 кг. Състезател на „Славия-Литекс“, с личен треньор Братан Ценов.

Неговият син Едмонд Армен Назарян е български състезател по класическа борба. На 11 февруари тази година, само на 18 години, стана европейски шампион в категорията до 55 кг. Сред другите му успехи са двукратен европейски шампион за кадети, сребърен и бронзов медалист от Световното първенство за кадети, трето място на Младежки олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018 г. и много републикански титли. Целта муе да надмине успехите на своя баща, каза той на срещата си в с. Чавдар.

Армен Назарян след края на състезателната си кариера е старши треньор на българския национален отбор по класическа борба. Пред чавдарчани той разказа за детството си, за трудностите, тренировките, за пътя от Армения до България, за необходимите качества – дисциплина, воля, усърдие, да следваш мечтите си. Едмонд добави, че винаги трябва да имаш цел и да я следваш, а след това разказа и как преминава един негов ден, какво вижда в очите на опонента, как е плакал като малък и не е искал медала, защото не е златен. Той допълни, че всеки един ден е борба, независимо каква е тя.

Момчето, което победи опоненти с 15 години по-възрастни от него и тази година ще е абитуриент, сподели от колко много неща се лишава. Каза, че може да хапне шоколад преди тренировка, но никога не си позволява газирана напитка, чипс и други такива храни.

Към гостите бяха отправени множество въпроси от присъстващите. Един от тях беше свързан с познанството му с двамата борци от село Чавдар Стоян и Петър Балови. За лишенията, които търпят, за да могат да поддържат своята форма. Едмонд Назарян сподели, че почти няма личен живот, защото времето му преминава в по-голямата му част в тренировки, учение и пътувания.

Секретарят на общинската администрация г-жа Павлова благодари за приетата покана на Армен Назарян и неговия син да участват в училищната инициатива „Срещни известните, стани като тях”. Тя поднесе подарък на спортистите – рекламни материали за Община Чавдар. Директорът на училището Мария Дурчева също благодари на гостите за прекрасната среща, която те осъществиха в село Чавдар. Армен Назарян подари свой албум на училището и общината и се снима с всички желаещи за спомен.

На финала на срещата от колектива на пекарна „Прованс“ бяха подготвили коктейл, а двамата гости донесоха бонбони, за да споделят съвсем скорошния успех на Едмонд за европейската титла.

 

 

 

Април 2020
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930