МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 6 септември в гр. Златица тържествено беше отбелязан Денят на Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Марчинг бенд с ръководител Тодор Цачев откри празника с изпълнението на няколко марша, а девойки развяваха националния флаг. Водещият на честването Димитър Овчаров припомни за събитието от преди 135 години, обединило в едно българите от Източна Румелия със сънародниците им от Княжество България. Стихове за великото дело изпълниха ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Мажоретките и духовият оркестър, под ръководството на г-н Цачев отново заредиха малкото присъстващи на тържеството с енергия и празнично настроение. Прочети още...
   |   

 

През месец юли членове на Бридж клуб „Челопеч“ са участвали в две много силни състезания от календара на Българската бридж федерация и са завоювали две купи за спечелените втори места, съобщи за в. „Регион“ Атанас Тимев.

 От 2 до 8 юли две двойки от клуба се включили в 38-ия Международен бридж турнир в черноморския курорт Албена, където се представили на високо ниво. Във финал „А“ Йордан Щерев и Пламен Христов завоювали второто място, като отстъпили само на шампионите. В едносесийния турнир те спечели ли и трето място, завоювайки бронзовите медали в престижната надпревара, записвайки в актива си + 20.6 импа. Като само 6.4 импа не им достигнали да грабнат сребърната купа.

 В мини отборното първенство, проведено на 6 юли, състезателите на бридж клуб „Челопеч“ Красимир Симеонов и Йордан Щерев записали пореден успех, класирайки се във финал „В“ на първо място. При отворените двойки представителите на Челопеч са втори.

 От 8 до 12 юли шестима членове на клуба участвали и на авторитетния  турнир в морския курорт Лозенец, който през 2020 г. бил най-посещаваният от състезатели в последните му издания. От включилите се в надпреварата 60 двойки, единият тандем на челопечани е на 19-то място, а другите им колеги са в средата на класирането, поясни г-н Тимев. В мини отборната надпревара завоювали шесто място, което е много добро постижение за тях в този силен международен бридж турнир. Една от двойките челопечани до последния кръг били претенденти за третото място, но загубили от европейските шампиони в спорта и това ги класирало шести, не скри разочарованието си Атанас Тимев. Той изрази благодарности към кмета на общината инж. Алекси Кесяков, който помогнал за представянето на клуба на двете състезания.              

 

 

 

Септември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930