МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

На 15 май в гр. Ловеч се е провел Национален лично-отборен шампионат по класическа борба за деца. Спортен клуб „Стоян Николов“ от гр. Златица е взел участие в първенството с шестима състезатели в няколко категории, съобщи треньорът на отбора Иван Нешков.

В шампионата са били записани около 230 спортисти от 29 клуба в страната. При най-леките – категория до 30 кг., представителят на златишката школа Никалъс Зашев, се борил много грамотно тактически и след една загуба и две победи с туш, завоювал третото място и бронзовият медал от първенството.

 

В следващата категория – до 38 кг., Йордан Манев започнал добре първата си схватка, но впоследствие допуснал обрат от противника си и загубил срещата. В крайното класиране той е 14-ти от 26 състезатели. В категория до 42 кг. Йордан Алексиев победил в първата среща с туш, но в следващата допуснал загуба и заел 11 място на първенството от 27 млади класици.

В категория до 53 кг. клубът от гр. Златица имал двама представители в група от 25 състезатели. Валентин Червенков спечелил първите си два двубоя с туш, но след това загубил по същия начин две срещи и заел осмо място в категорията. Другият златичанин – Виолин Димитров, записал в актива си три победи и една загуба, което било достатъчно да се изкачи на третото място на призовата стълбичка и да спечели бронзов медал. Това е второ отличие за състезателя на държавно първенство.

В по-горната категория – до 66 кг., Христомир Раев започнал представянето си на тепиха със загуба от бъдещия шампион. При последвалата „въртележка“ в групата, в репешажа той проявил сила и спортен дух и победил противника си с туш, след което постигнал още една победа в малкия финал. Така той станал третият представител на Златица, който завоювал от държавното първенство бронзов медал.

В крайното класиране на националния шампионат отборът на Спортен клуб „Стоян Николов“ заел петото място, което е най-доброто постижение на тима в последните години. Треньорското ръководство и състезателите изразяват своята благодарност към общинския съвет и управителя на фирма „Девон Стил“ Мариян Медаров за оказаната подкрепа при участието на клуба в държавното първенство.

През отминалия месец тимът имал още поводи за радост и задоволство от представянето на свои състезатели. В световното първенство по класическа борба за мъже, спортисти с увреден слух, проведен в гр. Техеран, Иран, отлично се представил Иван Стоилов. Представителят в националния отбор на България от гр. Златица постигнал две победи с туш над противници от Туркменистан и Казахстан. Във финалната битка и спора за златото, той отстъпил на много силен състезател от Русия и завоювал сребърния медал.

В откритото първенство по класическа борба на Хърватия възпитаникът на клуба Захари Зашев, в оспорвана конкуренция от над 200 състезатели от 12 страни от Европа, спечелил сребърен медал в категория до 69 кг. за националния отбор на България при кадетите.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930