МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

 

Трети турнир по стрит фитнес организираха Ротари клуб и членовете на Интеракт клуба при Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии – Пирдоп. На площадката, изградена от ротарианците в парк “Дружба” се събраха 26 юноши, 16 мъже и четири дами, практикуващи този силов спорт на 11 юни, за да покажат уменията си на уредите в рамките на две минути пред компетентното жури. Изявите им на уредите бяха наблюдавани от значителен брой публика, почитатели на спорта от града и региона

 

Станалият вече традиция турнир се проведе под патронажа на кмета на общината Ангел Геров и на изявите на състезателите от Пирдоп, Златица, София, Роман, Бяла, Костинброд, Карлово и Етрополе присъстваха президентът на благотворителната организация Дамян Ненов, председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова, ротарианци, както и доста зрители, дошли да наблюдават изявите на спортистите, които се състезаваха в три категории – жени, мъже до и над 16 години. Надпреварата продължи над четири часа и показа, че практикуващите този атрактивен спорт сред младежите, а и сред дамите, с всяка година се увеличават.

Представянето на състезателите бе оценявано от жури в състав Иван Велинов, доц. д-р Юлиян Карабиберов – преподавател в Национална спортна академия и д-р Димитър Стоянов. След няколко часа на демонстрация на уменията да се балансира или представят специални фигури на уредите, те определиха победителите в трите категории.

При жените на първо място е Елена Любенова, на второ се класира ученичката Жасмина Бояджиева, а трета е Цветелина Станева. На четвърто място се нареди Валентина Тарейн. При юношите най-добър бе Стефан Еротеев, на второ място се нареди Габриел Младенов, а на трето – Димитър Иванов. Четвърти и пети са, съответно Ивелин Любомиров и Венелин Николов.

В категорията на мъжете първото място с най-много точки спечели Георги Димитров. На почетната стълбичка на второто място се изкачи Мартин Велчев, а на третото – Александър Стойков. Призовата петица оформиха още Полян Методиев и Румян Стефанов. 

Грамотите на най-добрите връчи президентът на Интеракт клуба Иван Борисов, а предметните и парични награди Мария Шентова на дамите, кметът Ангел Геров на младежите до 16 години и Дамян Ненов на мъжете. Залети призови места бяха наградени с парични премии, а класираните на четвърто и пето място получиха предметни награди.

 

 

 

Ноември 2018
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930