МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

Трети турнир по стрит фитнес организираха Ротари клуб и членовете на Интеракт клуба при Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии – Пирдоп. На площадката, изградена от ротарианците в парк “Дружба” се събраха 26 юноши, 16 мъже и четири дами, практикуващи този силов спорт на 11 юни, за да покажат уменията си на уредите в рамките на две минути пред компетентното жури. Изявите им на уредите бяха наблюдавани от значителен брой публика, почитатели на спорта от града и региона

 

Станалият вече традиция турнир се проведе под патронажа на кмета на общината Ангел Геров и на изявите на състезателите от Пирдоп, Златица, София, Роман, Бяла, Костинброд, Карлово и Етрополе присъстваха президентът на благотворителната организация Дамян Ненов, председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова, ротарианци, както и доста зрители, дошли да наблюдават изявите на спортистите, които се състезаваха в три категории – жени, мъже до и над 16 години. Надпреварата продължи над четири часа и показа, че практикуващите този атрактивен спорт сред младежите, а и сред дамите, с всяка година се увеличават.

Представянето на състезателите бе оценявано от жури в състав Иван Велинов, доц. д-р Юлиян Карабиберов – преподавател в Национална спортна академия и д-р Димитър Стоянов. След няколко часа на демонстрация на уменията да се балансира или представят специални фигури на уредите, те определиха победителите в трите категории.

При жените на първо място е Елена Любенова, на второ се класира ученичката Жасмина Бояджиева, а трета е Цветелина Станева. На четвърто място се нареди Валентина Тарейн. При юношите най-добър бе Стефан Еротеев, на второ място се нареди Габриел Младенов, а на трето – Димитър Иванов. Четвърти и пети са, съответно Ивелин Любомиров и Венелин Николов.

В категорията на мъжете първото място с най-много точки спечели Георги Димитров. На почетната стълбичка на второто място се изкачи Мартин Велчев, а на третото – Александър Стойков. Призовата петица оформиха още Полян Методиев и Румян Стефанов. 

Грамотите на най-добрите връчи президентът на Интеракт клуба Иван Борисов, а предметните и парични награди Мария Шентова на дамите, кметът Ангел Геров на младежите до 16 години и Дамян Ненов на мъжете. Залети призови места бяха наградени с парични премии, а класираните на четвърто и пето място получиха предметни награди.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930