МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

На 11 и 12 юни на корта на Спортния комплекс в гр. Пирдоп се състоя турнир по тенис, организиран по инициатива на преподавателя по физическо възпитание в СОУ „Сава Савов“ в града Теодор Колев. В третото издание на състезанието се включиха 17 почитатели на атрактивния спорт от Пирдоп, Етрополе, София и с. Мирково. Срещите преминаха много оспорвано, а финалната, приключила в три сета и във всеки с тайбрек, бе достоен завършек на двудневната надпревара.

 

Наградите на най-добрите на корта връчи кметът на общината Ангел Геров, който пожела турнирът да се разраства и в бъдеще да има издание и за дами. Той гарантира подкрепата на общинското ръководство за привличането на повече участници и популяризирането на състезанието особено сред по-младите.

Двигателят и инициаторът за провеждането на турнира Теодор Колев изрази благодарността на всички участници към г-н кмета, който реагирал веднага на молбата за подмяна на мрежата и за оказаното съдействие при провеждането му. Подкрепата му дава надежди и мотивира всички за продължаване на заниманията в различните видове спорт, каза г-н Колев.

Участниците в надпреварата са били разделени на 4 групи, в които всеки е играл срещу всеки. Победителите във всяка от тях са оформили четвъртфиналните двойки. Спечелилите ги оформили полуфиналите, като двубоите били „на кръст“ между първенците в Група А и Груп Б, и, съответно, Група В и Група Д. Срещите между тях бяха изиграни в събота след обяд.

В неделя сутринта се проведоха двубоят за трето и четвърто място между Теодор Колев и Мартин Андреев, спечелен от г-н Колев, а веднага след това и финалът, който противопостави братята Цвятко Духлаков и Ивайло Духлаков от с. Мирково. След много оспорвана и продължила повече от три часа битка, победи по-малкият от двамата – Цвятко, който спечели и златния медал и купата за най-добър тенисист на тазгодишната надпревара.

В груповата се включиха още Тодор Николов, Иван Иванов, най-малкият участник – Николай Иванов, който е само на 14 години, а най-възрастния бе Петко Марков, и др.

В момента се обмисля идеята следващото издание на състезанието дали да не бъде разделено и по възрастов признак – до 35 години и над 35 години, и да има две първи награди за най-достойните тенисисти на корта.     

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031