МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

На 11 и 12 юни на корта на Спортния комплекс в гр. Пирдоп се състоя турнир по тенис, организиран по инициатива на преподавателя по физическо възпитание в СОУ „Сава Савов“ в града Теодор Колев. В третото издание на състезанието се включиха 17 почитатели на атрактивния спорт от Пирдоп, Етрополе, София и с. Мирково. Срещите преминаха много оспорвано, а финалната, приключила в три сета и във всеки с тайбрек, бе достоен завършек на двудневната надпревара.

 

Наградите на най-добрите на корта връчи кметът на общината Ангел Геров, който пожела турнирът да се разраства и в бъдеще да има издание и за дами. Той гарантира подкрепата на общинското ръководство за привличането на повече участници и популяризирането на състезанието особено сред по-младите.

Двигателят и инициаторът за провеждането на турнира Теодор Колев изрази благодарността на всички участници към г-н кмета, който реагирал веднага на молбата за подмяна на мрежата и за оказаното съдействие при провеждането му. Подкрепата му дава надежди и мотивира всички за продължаване на заниманията в различните видове спорт, каза г-н Колев.

Участниците в надпреварата са били разделени на 4 групи, в които всеки е играл срещу всеки. Победителите във всяка от тях са оформили четвъртфиналните двойки. Спечелилите ги оформили полуфиналите, като двубоите били „на кръст“ между първенците в Група А и Груп Б, и, съответно, Група В и Група Д. Срещите между тях бяха изиграни в събота след обяд.

В неделя сутринта се проведоха двубоят за трето и четвърто място между Теодор Колев и Мартин Андреев, спечелен от г-н Колев, а веднага след това и финалът, който противопостави братята Цвятко Духлаков и Ивайло Духлаков от с. Мирково. След много оспорвана и продължила повече от три часа битка, победи по-малкият от двамата – Цвятко, който спечели и златния медал и купата за най-добър тенисист на тазгодишната надпревара.

В груповата се включиха още Тодор Николов, Иван Иванов, най-малкият участник – Николай Иванов, който е само на 14 години, а най-възрастния бе Петко Марков, и др.

В момента се обмисля идеята следващото издание на състезанието дали да не бъде разделено и по възрастов признак – до 35 години и над 35 години, и да има две първи награди за най-достойните тенисисти на корта.     

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930