МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

С рекорден брой участници – над 110 млади класици, на 18 юни в Спортна зала „Гроздан Шентов“ на АТПГ – Златица, се проведе Десетият юбилеен турнир в памет на именития състезател, патрон на дружеството. Да наблюдават схватките бяха дошли десетки жители от града и района, родители на спортистите и почитатели на борбата. Сред гостите бяха сестрата на Стоян Николов – Здравка Николова, снахата – Мария Николова, близки на семейството, първият треньор на Стоян – Иван Минкин, неговите колеги от националния тим Илия Печикамъков от София и Стоян Балов от Етрополе, и др., представители на спонсорите на надпреварата, кметове на съседни общини, деятели на борбата.

Турнирът бе открит от кмета на община Златица инж. Магдалена Иванова, която поздрави и приветства състезателите и пожела да покажат най-добрите страни на класическата борба. С приветствия към състезатели и техните ръководители се обърнаха и директорът на АТПГ инж. Величка Баланова, като домакин на проявата и председателят на Спортен клуб „Стоян Николов“ Радка Иванова.

 

Регламентът на турнира предвиждаше да се проведат схватки в различни категории за деца, за състезатели от подготвителна група, юноши, кадети, както и за момичета – кадетки, представители на 15 клуба – „Славия“ и „Септември“ – София, Кюстендил, Етрополе, Ловеч, Плевен, Селановци, домакините и др. Главен съдия на турнира бе Васви Сахатчиев, който е с ранг от международна категория, а негови помощници – Румен Петков и Светослав Христов, с републиканска категория.

Двубоите преминаха изключително оспорвано и изявите на състезателите, продължили до късно след обяд, доставиха много емоции и удоволствие на зрителите. За това спомогнаха и някои изненади на тепиха, като загубата на дългогодишния републикански шампион от Димитър Петров от Златица, от представителя на Тетевен Камен Петров във финалната схватка и успешната победа на Величко Иванов с туш в последните секунди на двубоя, в който той изоставаше от съперника си по точки.  

Медалите и грамотите в категория 25 кг. в подготвителната група заслужиха Альоша Илиев от Селяновци, който е шампион на турнира, следван от Кристиян Николов и Станислав Нешев от Златица и Цветан Илиев от Етрополе.

С следващата категория в същата група – 38 кг., победител е Евгени Петров – Златица, втори е съотборникът му Йордан Салков, а с бронзомв медал се окичи състезателят от „Славия“ Артур Евгениевич. В сборната подготвителна група златният медал спечели Николай Алексиев от отбора на домакините, следван от съотборниците си Алекс Валериев, Георги Йорданов и Борил Трендафилов. В категория полунапреднали имаше само двама състезатели от отбора домакин – Иван Петров и Янислав Александров, които взеха, съответно златния и сребърния медали.

В категория 42 кг. на подготвителната група първото място завоюва Йоан Алексиев от Златица, следван от Боби Здравков – Костинброд и Йордан Николов – „Славия“. При децата в категория 30 кг. победител е Борислав Кирилов – Оряхово, следван от Никълъс Зашев – Златица, Константин Янков – Дупница и ХФристиян Йоцов от Плевен. В следващата категория – 53 кг., златният медал спечели Виолин Николов – Златица, сребърният стана притежание на Борис Гюровски от „Септември“, а бронзовият – на Валентин Червенков – от отбора на домакините и Тошко Цветков – Костинброд.

Момчетата се състезаваха в четири категории – 47 кг., 53 кг., 66 кг. и + 85  кг. Златото в първата завоюва Стефан Ралчев от Златица, среброто заслужи Деян Петров от Кюстендил, а бронзът окичи гърдите на Георги Илиев от Етрополе и Виктор Маринов от Плевен. В следващата категория първенец е Георги Аначков – Кюстендил, Втори е Стоян Барев от Златица, а на трето място са съотборниците Тодор Георгиев и Цветан Сирашки от Плевен.

В категория 66 кг. златото заслужи състезателят от СК „Стоян Николов“ Величко Иванов, среброто стана притежание на Юлиян Маринов – Тетевен, а бронзови медали заслужиха  Валери Алексиев от Тетевен и Петър Горняшки от „Септември“.

В тежката категория - + 85 кг., очакваната сигурна победа на Димитър Петров не стана – той загуби от Камен Петров от Тетевен спора за златния медал и за първи път в своята кариера на класик остана със сребро. На трето място са Тодор Александров от Златица и Иван Чорбаджийски от „Марек“. При кадетите – категория 54 кг., златния медал завоюва Иво Илиев от Плевен, сребърният стана притежание на Алекси Зашев от Златица, а бронзовите спечелиха Любомир Петров от Ловеч и Велислав Цветанов от Плевен. От кадетите в категория 85 кг. първото място заслужи Стас Серафимов от отбора на домакините, следван на второто от Калоян Веселинов от Етрополе, а трети са Антонио Нешев от „Септември“ и Денис Кокушев от Дупница.

При юношите имаше само една категория – 85 кг. и надпреварата в нея спечели Станимир Чернев от Златица, следван от Стефан Стоев – „Септември“ и Христо Димов от Кюстендил. При момичетата в категория 48 кг. златният медал завоюва Анна Бърдарова от Кюстендил. Със сребърния медал се окичи Елица Бъчварова от отбора на домакините, а бронзът остана за Биляна Борисова от Враца. От кадетките – категория 56 кг. първото място завоюва Бойка Иванова от Враца, втора е съотборничката й Ванеса Маринова, а на третото място на почетната стълбичка се изкачиха Елвира Раева – Златица и Пламена Тенева от Плевен.

На Десетия юбилеен турнир „Стоян Николов“ по класическа борба бяха връчени и купи за най-резултатен състезател – на Стефан Ралчев, на най-техничен – Виолин Николов и най-добре представил се състезател – Евгени Петров (категория 38 кг.). Купата за най-добре представил се отбор за пореден път заслужи тимът на домакините от СК „Стоян Николов“. Кметът на общината инж. Магдалена Иванова я връчи на треньора на отбора Иван Нешков.

След връчването на отличията треньорите и състезателите поднесоха венец пред барелефа на Стоян Николов в центъра на града. Спомени за патрона на клуба в националния отбор на страната разказа неговият съотборник Илия Печикамъков. С едноминутно мълчание и падане на колене бе почетена паметта на именития син на Златица. От ръководството на дружеството и общината споделиха, че се обмисля идеята следващият турнир да бъде и международен.      

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930