МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

На трети декември в залата на Спортен комплекс „Хармония“ в с. Челопеч се проведе Националното първенство по карате за кадети, юниори, девойки и младежи от 14 до 21 години. В надпреварата участваха 105 каратеки от 24 клуба от страната. Това бе последното състезание за годината за състезателите по източни бойни изкуства и на него присъства и националният треньор сенсей Роксана Атанасов. След края на двубоите на татамито и награждаване на победителите, тя проведе семинар с треньорите и спортистите. Тя обърна внимание на новите правила в съдийството и че е необходимо да се промени тактиката на подготовка на състезателите.  

Първенството в Спортен комплекс „Хармония“ премина при отлична организация и в началото бе наблюдавано от президента на Българската национална федерация карате Алексей Петров. От 10 докъм 15.30 часа на двете татамита се проведоха двубои в дисциплината „Кумите“, в които участваха и каратеки от двата местни клуба – „Будо“ – с. Челопеч, със сенсей Добрин Иванов и „Френдшип“ – Пирдоп, със сенсей Ресми Бобев. За в. „Регион“ сенсей Ресми Бобев сподели, че за първи път екипът от съдии реферира много точно и коректно. Не бе забелязано обаче едно излизане от татамито на състезател във финалната схватка, с участието на каратист от клуб „Будо“, което накара сенсей Добрин Иванов да обърне внимание на съдийската колегия и срещата да бъде изгледана и на видео. До корекция в отсъжданията в двубоя не се стигна.

 

Всичките шестима каратеки на Клуб „Будо“ – Челопеч достигнаха до финалните срещи и завоюваха два златни – от Ива Иванова в категория +59 кг. и Валентин Йорданов – в категория 68 кг., и четири сребърни медала. Елена Суарес, другата местна надежда в каратето остана на второ място, като до последните секунди на двубоя си за златото водеше в срещата, но отстъпи пред своята противничка Анна Костадинова от Клуб „Макс Доналд“.

Клуб „Френдшип“ спечели един сребърен медал чрез Айлин Бобева и един бронзов медал от Добри Димитров. Победители и призьори бяха излъчени в общо 25 категории при кадетите, юниорите, девойките и младежите.

За вестник „Регион“ националният треньор сенсей Роксана Атанасов сподели, че републиканското първенство е преминало на високо ниво и каратеките са показали добра форма. Състезанието бе и контролно за предстоящото Европейско първенство, където тя очаква българският национален отбор да се представи достойно. През настоящата седмица – от 9 до 11 декември, в Сараево, Босна и Херцеговина ще се проведе Балканското първенство, на което България ще бъде представена с най-добрите си каратеки при кадетите и юниорите. Всички състезатели на клуб „Будо“, без Елена Суарес, която е в една категория с Ива Иванова, ще участват в надпреварата. От клуб „Френдшип“ – Пирдоп в състава на националния отбор е Айлин Бобева, която на първенството в с. Челопеч получи лека контузия.

От 26 декември до 4 януари 2017 г. за кадетите и юниорите до 21 години, включени в националния отбор, предстои лагер в Словакия, заедно с този  на домакините и унгарския тим. До 21 януари ще има втори съвместен лагер, този път с националния отбор на Република Турция. Подготовката на всички каратеки е насочена към Европейското първенство през месец февруари, което ще се проведе в Арена „Армеец“ в столицата на България – София. Надеждите на местните клубове по източни бойни изкуства да се спечели минимум един медал.

Каратето вече е олимпийски спорт и сенсей Роксана Атанасов се надява след четири години българският национален отбор да завоюва квоти за Токио през 2020 г. и да завоюва успехи и на най-високия спортен форум.

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031