МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

На трети декември в залата на Спортен комплекс „Хармония“ в с. Челопеч се проведе Националното първенство по карате за кадети, юниори, девойки и младежи от 14 до 21 години. В надпреварата участваха 105 каратеки от 24 клуба от страната. Това бе последното състезание за годината за състезателите по източни бойни изкуства и на него присъства и националният треньор сенсей Роксана Атанасов. След края на двубоите на татамито и награждаване на победителите, тя проведе семинар с треньорите и спортистите. Тя обърна внимание на новите правила в съдийството и че е необходимо да се промени тактиката на подготовка на състезателите.  

Първенството в Спортен комплекс „Хармония“ премина при отлична организация и в началото бе наблюдавано от президента на Българската национална федерация карате Алексей Петров. От 10 докъм 15.30 часа на двете татамита се проведоха двубои в дисциплината „Кумите“, в които участваха и каратеки от двата местни клуба – „Будо“ – с. Челопеч, със сенсей Добрин Иванов и „Френдшип“ – Пирдоп, със сенсей Ресми Бобев. За в. „Регион“ сенсей Ресми Бобев сподели, че за първи път екипът от съдии реферира много точно и коректно. Не бе забелязано обаче едно излизане от татамито на състезател във финалната схватка, с участието на каратист от клуб „Будо“, което накара сенсей Добрин Иванов да обърне внимание на съдийската колегия и срещата да бъде изгледана и на видео. До корекция в отсъжданията в двубоя не се стигна.

 

Всичките шестима каратеки на Клуб „Будо“ – Челопеч достигнаха до финалните срещи и завоюваха два златни – от Ива Иванова в категория +59 кг. и Валентин Йорданов – в категория 68 кг., и четири сребърни медала. Елена Суарес, другата местна надежда в каратето остана на второ място, като до последните секунди на двубоя си за златото водеше в срещата, но отстъпи пред своята противничка Анна Костадинова от Клуб „Макс Доналд“.

Клуб „Френдшип“ спечели един сребърен медал чрез Айлин Бобева и един бронзов медал от Добри Димитров. Победители и призьори бяха излъчени в общо 25 категории при кадетите, юниорите, девойките и младежите.

За вестник „Регион“ националният треньор сенсей Роксана Атанасов сподели, че републиканското първенство е преминало на високо ниво и каратеките са показали добра форма. Състезанието бе и контролно за предстоящото Европейско първенство, където тя очаква българският национален отбор да се представи достойно. През настоящата седмица – от 9 до 11 декември, в Сараево, Босна и Херцеговина ще се проведе Балканското първенство, на което България ще бъде представена с най-добрите си каратеки при кадетите и юниорите. Всички състезатели на клуб „Будо“, без Елена Суарес, която е в една категория с Ива Иванова, ще участват в надпреварата. От клуб „Френдшип“ – Пирдоп в състава на националния отбор е Айлин Бобева, която на първенството в с. Челопеч получи лека контузия.

От 26 декември до 4 януари 2017 г. за кадетите и юниорите до 21 години, включени в националния отбор, предстои лагер в Словакия, заедно с този  на домакините и унгарския тим. До 21 януари ще има втори съвместен лагер, този път с националния отбор на Република Турция. Подготовката на всички каратеки е насочена към Европейското първенство през месец февруари, което ще се проведе в Арена „Армеец“ в столицата на България – София. Надеждите на местните клубове по източни бойни изкуства да се спечели минимум един медал.

Каратето вече е олимпийски спорт и сенсей Роксана Атанасов се надява след четири години българският национален отбор да завоюва квоти за Токио през 2020 г. и да завоюва успехи и на най-високия спортен форум.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930