МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

Втори на световното първенство по спортни танци в Русе

На 3 и 4 декември зала „Булстрад Арена” в град Русе беше домакин на открито Световно първенство по спортни танци (WDSF WORLD OPEN RUSE 2015). Състезанието е част от официалния календар на Световната федерация по този вид изкуство.

Към първенството имаше голям интерес от цялата международна танцова общност. Изпълненията на двойките бяха оценявани от лицензирани международни съдии от 18 националности. Сред тях имаше присъствие на голям брой танцови двойки от световния елит, което направи състезанието много интересно и оспорвано, разказаха след завръщането си от град Русе в неделя вечерта участвалите танцьори от нашия район на Средногорието.

 

Организатори на събитието са били община Русе, Общински младежки дом, Българската федерация по спортни танци и клуб „Настроение”, който през тази година отбелязва своята тридесет и първа годишнина. Състезанието е за спечелване на Купата на кмета на община Русе и се провежда да четиринадесети път.

От района на Средногорието участници бяха Памела Маринова и Станислав Шутилов от село Челопеч, които защитаваха класата и авторитета на Клуб по спортни танци „София Данс”. Въпреки голямата и оспорвана надпревара, двамата танцьори успяха да завоюват второто място в крайното класиране, което е много добър резултат за тях, коментираха запознати с този вид изкуство. Конкуренцията на Световното първенство е била изключително голяма, предвид участието на доказали се двойки от целия свят.

 

 

 

Ноември 2018
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930