МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Втори на световното първенство по спортни танци в Русе

На 3 и 4 декември зала „Булстрад Арена” в град Русе беше домакин на открито Световно първенство по спортни танци (WDSF WORLD OPEN RUSE 2015). Състезанието е част от официалния календар на Световната федерация по този вид изкуство.

Към първенството имаше голям интерес от цялата международна танцова общност. Изпълненията на двойките бяха оценявани от лицензирани международни съдии от 18 националности. Сред тях имаше присъствие на голям брой танцови двойки от световния елит, което направи състезанието много интересно и оспорвано, разказаха след завръщането си от град Русе в неделя вечерта участвалите танцьори от нашия район на Средногорието.

 

Организатори на събитието са били община Русе, Общински младежки дом, Българската федерация по спортни танци и клуб „Настроение”, който през тази година отбелязва своята тридесет и първа годишнина. Състезанието е за спечелване на Купата на кмета на община Русе и се провежда да четиринадесети път.

От района на Средногорието участници бяха Памела Маринова и Станислав Шутилов от село Челопеч, които защитаваха класата и авторитета на Клуб по спортни танци „София Данс”. Въпреки голямата и оспорвана надпревара, двамата танцьори успяха да завоюват второто място в крайното класиране, което е много добър резултат за тях, коментираха запознати с този вид изкуство. Конкуренцията на Световното първенство е била изключително голяма, предвид участието на доказали се двойки от целия свят.

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031