МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

На 22 декември на специална церемония, състояла се в залата на Областната администрация в София, областният управител Росица Иванова връчи годишните награди на най-добре работещите общини, педагози, учители, културни деятели и др.

По предложение и номинацията на в. “Регион” за “Спортист на 2016 година на Софийска област” бе обявена лекоатлетката Диляна Венелинова Минкина, състезателка на спортен клуб “Средногорски атлет”.

Деветнадесетгодишната спортистка завърши през отминалата учебна година Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение в с. Челопеч с отличен успех. В момента е студентка в първи курс на Университета за национално и световно стопанство – София. С лека атлетика, под ръководството на треньора Ваньо Масларски, се занимава от 2011 г. Коронните й дисциплини и най-добрите и постижения са на 800 м. гладко бягане, 1500 и 3000 м., крос “Кънтри” и планинско бягане. Диляна Минкина е многократна републиканска шампионка при девойките старша възраст, а от отминалата вече 2016 година и при жените. Като състезател от националния отбор на България през 2013 г. тя се класира на шесто място на Европейското първенство, на осмо място на Световното първенство по лека атлетика и на десето място на Световното първенство по планинско бягане.

 

Диляна Минкина е единствената състезателка от Югоизточна Европа, включена в отбора на Стария континент за бяганията от Световния крос на нациите, с участието на атлети от САЩ, Великобритания и Европа, на който се класира на 13-то място. През 2015 е осемкратен републикански шампион, а през 2016 г. шесткратен републикански шампион в дисциплините, в които се състезава при девойките старша възраст и при жените. През миналата година тя стана носителка на националните рекорди в зала на 1500 м. гладко бягане, който при подобряването му от нея на Балканското първенство в Турция бе с 26-годишна давност, и на 3000 м., като постижението на Диляна Минкина е на-доброто след 28 години от установяването на рекорда от българска атлетка. В успешната си и възходяща спортна кариера през 2016 г. тя завоюва и трето място на 1500 м. на Балканското първенство при жените, въпреки че е още в групата на девойките старша възраст. На финала на световното първенство за юноши и девойки старша възраст в Полша през месец август тя подобри личния си резултат на 3000 м. с 4 секунди, при много силното участие на атлети от Етиопия и Бахрейн. 

През последните три години Диляна Минкина е най-добре представилата се българка от националните отбори за юноши, девойки, мъже и жени на световни и европейски първенства в крос “Кънтри” и планинските бягания. Сред атлетите е известна като “Шампионката при големите”, тъй като редовно постига успехи и победи на състезания с по-големи от нейната възраст състезателки. В личния си и спортен път тя се ръководи от максимата “Няма невъзможни неща”.

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930