МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

На 22 декември на специална церемония, състояла се в залата на Областната администрация в София, областният управител Росица Иванова връчи годишните награди на най-добре работещите общини, педагози, учители, културни деятели и др.

По предложение и номинацията на в. “Регион” за “Спортист на 2016 година на Софийска област” бе обявена лекоатлетката Диляна Венелинова Минкина, състезателка на спортен клуб “Средногорски атлет”.

Деветнадесетгодишната спортистка завърши през отминалата учебна година Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение в с. Челопеч с отличен успех. В момента е студентка в първи курс на Университета за национално и световно стопанство – София. С лека атлетика, под ръководството на треньора Ваньо Масларски, се занимава от 2011 г. Коронните й дисциплини и най-добрите и постижения са на 800 м. гладко бягане, 1500 и 3000 м., крос “Кънтри” и планинско бягане. Диляна Минкина е многократна републиканска шампионка при девойките старша възраст, а от отминалата вече 2016 година и при жените. Като състезател от националния отбор на България през 2013 г. тя се класира на шесто място на Европейското първенство, на осмо място на Световното първенство по лека атлетика и на десето място на Световното първенство по планинско бягане.

 

Диляна Минкина е единствената състезателка от Югоизточна Европа, включена в отбора на Стария континент за бяганията от Световния крос на нациите, с участието на атлети от САЩ, Великобритания и Европа, на който се класира на 13-то място. През 2015 е осемкратен републикански шампион, а през 2016 г. шесткратен републикански шампион в дисциплините, в които се състезава при девойките старша възраст и при жените. През миналата година тя стана носителка на националните рекорди в зала на 1500 м. гладко бягане, който при подобряването му от нея на Балканското първенство в Турция бе с 26-годишна давност, и на 3000 м., като постижението на Диляна Минкина е на-доброто след 28 години от установяването на рекорда от българска атлетка. В успешната си и възходяща спортна кариера през 2016 г. тя завоюва и трето място на 1500 м. на Балканското първенство при жените, въпреки че е още в групата на девойките старша възраст. На финала на световното първенство за юноши и девойки старша възраст в Полша през месец август тя подобри личния си резултат на 3000 м. с 4 секунди, при много силното участие на атлети от Етиопия и Бахрейн. 

През последните три години Диляна Минкина е най-добре представилата се българка от националните отбори за юноши, девойки, мъже и жени на световни и европейски първенства в крос “Кънтри” и планинските бягания. Сред атлетите е известна като “Шампионката при големите”, тъй като редовно постига успехи и победи на състезания с по-големи от нейната възраст състезателки. В личния си и спортен път тя се ръководи от максимата “Няма невъзможни неща”.

 

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031